Hirdetés

A PUBG kiadója magánnyomozót állított rá egy adatbányászra

|

A PUBG-ről gyakran szivárogtató illető állítása szerint egy üzenettel érkezett a házához a nyomozó.

Hirdetés

Manapság elég nehéz az online játékok fejlesztőinek titokban tartaniuk az érkező újdonságokat, mivel az olykor nagyon szemfüles adatbányászok gyakran előre kiszivárogtatják a fájlokból előtúrt, új tartalmakra utaló nyomokat.

Ez sok játékosnak nyilván örömteli dolog (persze az is érthető, ha valaki nem szereti, hogy lelövik a poént), viszont a stúdiók számára elég kellemetlen lehet úgy beharangozni az új dolgokat, hogy azokról már akár hetekkel ezelőtt megtudtunk szinte mindent. Az igaz, hogy nehéz az adatbányászat ellen védekezni, de a PUBG mögött álló vállalat talán egy picit túltolta azt a bizonyos biciklit.

Hirdetés

Egy közismert, PUBG-vel foglalkozó adatbányász, PlayerIGN ugyanis arról tájékoztatta követőit nemrég, hogy a hét elején egyszer csak megjelent nála egy magánnyomozó, aki átadott egy levelet neki. Az üzenetben a Krafton azt követelte tőle, hogy tüntesse el a közösségi médiás posztjait, illetve másolatokat kért PlayerIGN privát üzeneteiről, hogy kideríthessék, hogyan jutott hozzá az információhoz.

A fentieken túl a Krafton a szivárogtató könyvelésébe is bele szeretett volna nézni, hogy megtudják, mennyi bevételt hozott a tevékenysége. PlayerIGN igyekezett tisztázni a helyzetet, és arról tájékoztatott, hogy nem ő keresi fel aktívan az embereket a szivárgások miatt, hanem általában fordítva történik ez, a skinekkel kapcsolatos adatbányászathoz pedig egy weboldalt használ, ami még a tesztszerver élesedése előtt frissül. A bejegyzés alapján egyelőre nem tudja az adatbányász, hogy mit tegyen, segítséget szeretne szerezni, mielőtt lépne.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem tudni, mennyi igazságtartalma van a sztorinak, de ha a Krafton tényleg képes volt felbérelni egy magánnyomozót és ilyen infókat követelni, akkor az bizony nem vet túl jó fényt a PUBG kiadójára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)