Hirdetés

A Respawn lehet az első játékstúdió, amelyik Oscart kap

|

Nem az Apex Legends és nem is a Titanfall, hanem az új Medal of Honor miatt.

Hirdetés

Pár napja jelentették be a 93. Oscar-díj jelöltjeit, a listán pedig szép számmal akadtak meglepetések is - elvégre ki gondolta volna, hogy Glenn Close-t ugyanazért a szerepért Arany Málnára és Oscarra is felterjesztik?

Számunkra azonban két dolog sokkal érdekesebb: egyrészt drukkolhatunk egy magyar sikernek, ugyanis a Mundruczó Kornél által rendezett Pieces of a Woman színésznője, Vanessa Kirby komoly esélyes a Legjobb női főszereplő kategóriában, másrészt egy kis szerencsével az április 25-én megrendezésre kerülő gálán kiosztják az első játékstúdiónak járó szobrot is a Respawn számára. 

Hirdetés

A Legjobb rövid dokumentumfilm jelöltjei között ugyanis megbújt a Colette is, amely egy 24 perces kisfilm, középpontban egy igencsak komoly témával: a nácik által megszállt Németország francia ellenállásának egyik tagjára fókuszál. És hogy mi köze ehhez a Respawn Entertainmentnek? A Colette a fejlesztőcsapat VR lövöldéje, a Medal of Honor: Above and Beyond részeként jött létre. A dokumentumfilmet a stúdió és az Oculus közösen jegyzik a játék számos élőszereplős rövidfilmjeinek egyikeként (Vince Zampella, a cég egyik alapítója társproducerként van feltüntetve). Beilleszteni sajnos nem tudjuk, de a The Guardian cikkében ti is megnézhetitek az alkotást. 

Ahogyan arra a Respawn zeneszerzője, Stephen Barton rámutatott Twitteren, ez lehet az első alkalom, hogy egy videojátékos stúdiót Oscar-díjra jelöltek. Bízunk benne, hogy meg is nyerik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)