Hirdetés

A Riot Games egyik vezetője George Floyddal kapcsolatos kommentjei miatt került bajba

|

George Floyd tüntetéseket és zavargásokat kiváltó halála kapcsán kommentelt Ron Johnson, most belső vizsgálat folyik ellene.

Hirdetés

Ron Johnson idén januárban került a Riot Gameshez, ahol a fogyasztói termékekért felelős vezetői pozíciót vette át, korábban a Disney-nél és a Nickelodeonnál dolgozott. Jelenleg azonban kényszerű szabadságát tölti, ugyanis felfüggesztették és belső vizsgálat folyik ellene a nemrég elhunyt George Floyddal kapcsolatos Facebook posztja miatt. 

Hirdetés

Johnson saját Facebook oldalán osztott meg egy posztot, ami George Floyd haláról szólt. A bejegyzésben egy kép található, amelyen a Floydot sújtó korábbi ítéletek szerepeltek tételesen listázva, illetve a következő szöveg: 

"A média és a baloldal tette mártírrá George Floydot. De ki volt ő valójában? Amikor megölték, épp be volt állva a methtől, és arra készült, hogy kocsit vezessen, amivel valószínűleg megölte volna a gyerekeiteket. Nagy kár, hogy annak a terhes nőnek nem volt fegyvere."

Az utolsó sor értelemszerűen arra utalt, hogy Floydot 2007-ben öt évre elítélték azért, mert felfegyverkezve kirabolt egy terhes nőt az otthonában. A megosztott kép posztjának szöveges részében Johnson egészen pontosan így fogalmazott:

"Egyáltalán nincs okunk arra, hogy elnézzük a rendőrtiszt által elkövetett gyilkosságot, amit ki kell vizsgálni, mint potenciális bűncselekményt. Ez egy lecke lehet az embereknek (és a gyerekeiteknek) arról, hogy a bűnözői életmód soha nem vezet semmi jóra sem számotokra, sem a hozzátok közeliek számára."

A Riot Games a Vice megkeresésére kiadott egy közleményt, amelyben megerősítették, hogy tudomásuk van Johnson szóban forgó posztjáról. A cég belső vizsgálatot indított, és annak lezárultáig felfüggesztették Johnsont.

A Riot illetékesei leszögezték, a bejegyzés képén szereplő szöveg szerintük elszomorító, a poszt tartalma teljesen ellentétes a cég értékrendjével és álláspontjával, amely szerint a szisztematikus rasszizmus kezelése azonnali társadalmi változásokat igényel. A belső vizsgálat részleteit nem fogják megosztani, annak lezártáig pedig Johnson fel lesz függesztve.

A Riot Gamesnek egyébként tavaly év végén legalább 10 millió dollárt kellett fizetnie a cégen belüli nemi diszkrimináció miatt, az összeget nagyjából 1000 női munkatársuk között osztották szét, akik 2014 november és az ítélet kihirdetése között dolgoztak náluk. A jelenlegi amerikai események kapcsán a Riot 1 millió dollárt adományozott nemrég az American Civil Liberties Union (ACLU) nevezetű, pontosan 100 éve működő nonprofit szervezetnek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)