Hirdetés

A Roblox egyik fejlesztőjét lefizette egy hacker, hogy adatokat szivárogtasson

|

Elvileg nem rossz szándékú akció volt, de azért így is eszközölt bizonyos változtatásokat a támadó.

Hirdetés

Sajnos jó néhány olyan hacker van, akik a legkülönfélébb módokon igyekeznek hozzáférést szerezni bizalmas információkhoz. A legtöbben általában maguk próbálnak "betörni" a célponthoz, de a jelek szerint akad olyan is, aki a kevésbé aggresszív utat preferálja.

Hirdetés

Egy anonim hacker a VICE-nak beszélt arról, hogyan sikerült hozzáférést szereznie a Roblox felhasználóinak adataihoz. Állítása szerint lefizette a játék mögött álló csapat egyik munkatársát, aki ezt követően gyakorlatilag kitárta a virtuális kapukat, a hacker pedig gond nélkül ügyködhetett az eredetileg a felhasználók támogatására létrehozott panelben. A behatoló így például olyan adatokat találhatott meg, mint a játékosok e-mail címei, de akár megváltoztathatta az egyes jelszavakat, kikapcsolhatta a kétlépcsős azonosítást, sőt még ki is tilthatott embereket.

A hacker elmondása alapján ezzel az egésszel csak be szeretett volna bizonyítani valamit, de nagyon úgy tűnik, hogy azért nem volt teljesen ártalmatlan az akció, mert példáuk két fiók jelszavát is megváltoztatta, és eladott néhány cuccot is. A Robloxot készítő stúdió értelemszerűen nem fogadta kicsattanó örömmel a támadást, de viszonylag gyorsan lépett az ügy kapcsán, és már értesítette az érintett felhasználókat is, valamint a HackerOne csapatát is, hogy vizsgálják ki az esetet.

Szerencsére nem okozott túl nagy kárt ez a hackertámadás, viszont jól bemutatta, hogy a korrupt munkatársak néha legalább akkora galibát tudnak okozni, mint egy biztonsági rés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)