Hirdetés

A RomUniverse kalózoldal és a Nintendo ügye tovább folytatódik, súlyosbodott az ítélet

|

Úgy tűnik, hogy a 2,1 millió dolláros kártérítés nem volt elég ijesztő.

Hirdetés

Még májusban jelentettük, hogy a Nintendo pert nyert a RomUniverse weboldal üzemeltetője ellen. A régi és új Nintendo játékokat kínáló platformot az eljárás keretében leállították, Matthew Stormant pedig 2,1 millió dollár kifizetésére kötelezték.

Az első kör után a bíróság ezt elégségesnek értékelte, és nem ítélt meg semmilyen tovább büntetést, mondván, hogy Storman leállította az oldalt, ezzel jelezve, hogy nem tervezi folytatni a kalózmásolatok terjesztését. A Nintendonak ez nem volt elég. A kiadó újra tárgyalást kért, arra hivatkozva, hogy Storman a RomUniverse feltámasztására utalgatott.

Hirdetés

A bíróság a beküldött bizonyítékok alapján jogosnak ítélte a kérvényt, és egy új ítéletet hozott, miszerint a RomUniverse üzemeltetője a továbbiakban "nem másolhatja le, nem terjesztheti, nem árusíthatja, és nem is játszhatja a Nintendo játékainak illegális példányait". Azt is megtiltották Stormannak, hogy felhasználja a Nintendo márkajeleit olyan módokon "melyek összezavarhatnak másokat".

A bíró továbbá kötelezte Stormant, hogy augusztus 17-ig szabaduljon meg minden Nintendo játékának kalózmásolatától, az összes zenével, könyvvel, filmmel és mindennel együtt, ami azokkal kapcsolatos.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)