Hirdetés

A sok konteó miatt videón bizonygatja az Abandoned fejlesztője, hogy nem Kojima fizetett színésze

|

A háttérben Hideo Kojimát sejtő rajongói hangok annyira felerősödtek, hogy újabb cáfolatra volt szükség.

Hirdetés

Áprilisban írtunk arról, hogy a holland Blue Box Game Studios nyomasztó túlélőhorrorja, az Abandoned kapcsán szárnyra kapott egy pletyka, mely szerint valójában Hideo Kojima áll a projekt mögött, aki csak egy grandiózus félrevezetésként találta ki a Blue Boxot.

A kizárólag PlayStation 5-re készülő játék fejlesztője már akkor cáfolta az elméletet, aminek leginkább az adott táptalajt, hogy Kojima hírhedt a titokzatoskodásáról: a Metal Gear Solid V kampányában például még egy kamu stúdiót (Moby Dick Studios) is létrehozott, önálló játékként beállítva a projektet.

Hirdetés

Ilyen előzményekkel pedig hiába cáfolt a független Blue Box Game Studios, a Redditen már egy 30 "bizonyítékra" épülő konspirációs teóriát raktak össze annak demonstrálására, hogy az Abandoned márpedig a Kojima Productions műve lesz.

A lista megemlíti a Metal Gear Solid esetét, illetve olyan dolgokra mutat rá, mint hogy állítólag nincs is levédve a Blue Box Game Studios neve, vagy, hogy a Kojimával baráti viszonyt ápoló Geoff Keighley (a The Game Awards és a Summer Game Fest szervezője) is támogatja az Abandonedet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A teória azonban ennél komolytalanabb érveket is elővett: többek között például egy Kojima-tweetet, melyben egymástól távol szerepeltek a "silent" és a "hill" szavak, ami a hívők szerint csakis arra utalhatott, hogy az alkotó visszatér a Konami szériájához. Nem csoda hát, hogy a Blue Boxnál betelt a pohár, és újabb kísérletet tettek a találgatás megfékezésére.

Egy Twitter-poszttal indítottak, amiben leszögezték, hogy ők egy független indie stúdió, ahol valódi fejlesztők dolgoznak. A csapat egyben bejelentette, hogy online kérdezz-feleleket tartanak az Abandoned körüli félreértések tisztázására.

Ezt követte másnap a stúdiót vezető Hasan Kahraman videós bejelentkezése, melyben egy sötét szobában fejtegeti, hogy ő tényleg létező személy, nem felbérelt színész, és nem áll kapcsolatban Hideo Kojimával sem.

"Csak szerettem volna egy nagyon gyors videót, hogy megmutassam magam, hogy egy valódi személy vagyok. Igazából nem állok kapcsolatban Hideo Kojimával. Nem vagyok színész. Nem a Silent Hillen dolgozok."

-mondja Kahraman, aki már tényleg kétségbe lehetett esve, ha ilyen drasztikus eszközhöz folyamodott. A kis stúdiónak persze bizonyos szempontból még jól is jöhet a hírverés, amire rá is játszottak azzal, hogy egy azóta törölt tweetben korábban azt fejtegették, hogy az Abandoned végleges címe "S"-sel kezdődik, és "L"-lel végződik majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)