Hirdetés

A Sony megerősítette, hogy blokkolja a PS Plus feltöltőkártyák halmozását

|

Nem véletlen, hogy az új PlayStation Plus indulása előtt nem lehet betárazni az olcsóbb előfizetésekből.

Hirdetés

Június 22-től Magyarországon is elérhetővé válik a megújult PlayStation Plus, a Sony válasza a Game Pass növekvő népszerűségére. A frissített konstrukcióban három előfizetési szint közül választhatunk, amelyek közül a PS Plus Premium jelenti majd a plafont, havi 5100 forintért kínálva hozzáférést több száz PS4/PS5 játékhoz, a régebbi címek felhőalapú streameléséhez, exkluzív demókhoz és egyéb extrákhoz.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a japánok automatikusan Premiumra váltják majd a meglévő PS Now (ez a Sony Magyarországon nem elérhető játékstreaming-szolgáltatása) előfizetéseket, ezért sokan próbálkoztak feltöltőkártyákkal betárazni ezekből, hogy olcsóbban jussanak hozzá az exkluzív szolgáltatáshoz.

Hirdetés

A felhasználói visszajelzések alapján azonban többeknél is hibákba ütközött a folyamat, most pedig már azt is tudjuk, hogy ez nem véletlenül történt.

A Sony ugyanis megerősítette, hogy "átmenetileg" blokkolta a membership stackingnek nevezett módszert, így hiába vennénk ipari mennyiségű kártyát, egyelőre nem tudjuk beváltani.

"Ha jelenleg PlayStation Plus- vagy PlayStation Now-tagsággal rendelkezel, a szolgáltatás bevezetése előtti módosítások miatt a szolgáltatásra vonatkozó utalványkódot nem tudod beváltani, amíg a meglévő tagságod le nem jár és meg nem szűnik, vagy amíg az új PlayStation Plus-szolgáltatás el nem indul a te régiódban, attól függően, hogy melyik történik előbb. Ugyanakkor biztosítunk, hogy az utalványkódod továbbra is érvényes marad."

- írja a Sony FAQ oldala, egy másik válaszból pedig az is kiderül, mi történik a kártyákkal az új PS Plus rajtja után. Ha nem rendelkezünk előfizetéssel, és "régi" PlayStation Plus kártyát váltanánk be, akkor nincs bonyodalom, tehát az előfizetési kód aktiválásával az alap PS Plus Essential csomaghoz kapunk jogosultságot annyi időre, amennyire a kártya szól. A többi esetben viszont trükkösebb a történet:

  • Ha még nincs aktív előfizetésünk, de "régi" PS Now kártyát váltanánk be, csak annyi időre szóló PS Now Premium-tagságot kapunk, amennyit a kupon az új árszabás szerint ér. A Sony példája szerint így egy 1 hónapos PS Now kártya kb. 3 hétnyi Premiumot jelent.
  • Ha már van aktív előfizetésünk, és korábban vásárolt PS Plus vagy PS Now kártyát aktiválnánk, ugyanúgy az átváltós rendszer lép életbe. A Sony példája szerint így egy 1 hónapos PS Plus-kártyáért kb. 3 hét PlayStation Now Extrát (ez a középső szint), egy PS Now kuponért pedig kb. 2,5 hét PS Plus Premiumot kapunk.

A magyarázóba egy linket is ágyaztak, ami elvileg egy hivatalos átváltási táblázathoz vezetne, de cikkünk írásakor csak visszadob a PlayStation támogatási oldalára. A sok szövegnek mindenesetre annyi a lényege, hogy a továbbiakban hiába ügyeskednénk a kártyákkal, a Sony csak annyi Extra és Premium tagságot fog adni, amennyit ki is fizettünk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)