Hirdetés

A Star Wars Eclipse fejlesztője reagált a késést és a munkaerőgondokat érintő pletykákra

|

Megúszós választ adott a Quantic Dream, miután a legutóbb már 2028-as megjelenésről hallhattunk a játék kapcsán.

Hirdetés

Habár csak egy cinematic trailert láthattunk belőle, a Star Wars Eclipse a tavalyi év egyik legizgalmasabb bejelentése volt. A decemberi The Game Awardson leleplezett játékot a történetmesélésben már többször bizonyító Quantic Dream (Heavy Rain, Detroit: Become Human) kalapálja, cselekménye pedig 200 évvel a Star Wars filmek előtt, a Köztársaság fénykora idején bonyolódik majd.

Akármennyire is ütős volt azonban az első kedvcsináló, már korán felröppent a pletyka, hogy 2024 előtt nem érdemes a rajtra számítanunk. Nemrég pedig az iparági bennfentes Tom Henderson már arról írt, hogy a francia stúdió munkaerőgondjai miatt akár 2028-ig is elhúzódhat a fejlesztés.

Hirdetés

A Quantic Dream mindeddig hallgatott a témában, nemrég azonban eljuttatott egy nyilatkozatot a GamesRadarhoz. Mielőtt még bárkinek is felmenne a pulzusa, sajnos ettől sem lettünk okosabbak, a csapat szóvivője megúszósra vette a figurát: lényegében annyit mondott, hogy a játéknak nincs fix megjelenési dátuma, ezért nem is késhet.

"A Star Wars Eclipse nem késik, mivel a Quantic Dream soha nem jelentett be vagy ígért megjelenési ablakot erre a címre. A munkaerő felvétele továbbra is folyamatban van, ahogy a Star Wars Eclipse-en, harmadik felek munkáinak kiadásán és be nem jelentett projekteken dolgozunk."

A dad joke-nak is beillő levezetéssel tehát nem jutottunk messzire, a Quantic megszólalásából legfeljebb annyit érdemes levonni, hogy a fejlesztés körüli gondokat pedzegető szóbeszéd már elérte a cég ingerküszöbét. A kiadó-fejlesztőnek leginkább azért fájhatnnak a pletykák, mert a kommentárok többnyire a csapat néhány évvel korábbi zaklatási botrányával magyarázzák, hogy miért olyan sok a betöltetlen pozíció a Quanticnél. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A téma érzékenységére utal, hogy egy külön közleményt is kiadtak, mely szerint 2021-ben 50%-ban nőtt a vállalatnál dolgozók létszáma. A szöveg azt is megemlíti, hogy jelenleg három saját címen dolgoznak, az előkészítési fázisok lezárultával pedig az idei év során mindegyiknél új mérföldköveket fog elérni a fejlesztési folyamat.

Akárhogy is legyen, mi jobban örülnénk egy kész Star Wars Eclipse-nek, mint egy gyorsan érkezőnek, a Battlefield 2042-höz és a Cyberpunk 2077-hez hasonló fiaskók után pedig valószínűleg nem vagyunk kisebbségben a véleményünkkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)