Hirdetés

A szobrok miatt bírálják a The Streamer Awards szervezőit

|

Először került megrendezésre a The Streamer Awards, aminek a díját néhány közvetítő és rajongó kifejezetten problémásnak találja.

Hirdetés

Akár kedveljük a jelenséget, akár nem, a livestreamelés valószínűleg visszavonhatatlanul az online kultúra részévé vált, a szórakoztató platformok közössége pedig nemrég egy díjátadóval szerette volna megünnepelni a műfaj legkedveltebb alkotóit.

Az első The Streamer Awardsot QTCinderella szervezte, aki maga is a livestreamek világában dolgozik, az átadójára pedig ellátogatott Pokimane, Hasanabi, illetve az év streamerének járó díj nyertese, Ludwig is. Voltak olyan nézők, rajongók, és streamerek, akik pozitívan fogadták az eseményt, a szervezők viszont kritikát is kaptak, méghozzá az átadott trófeák alakja miatt.

Hirdetés

Ugyan a szervezők nem mondták el, pontosan miről is mintázták a The Streamer Awards díját, ami egy öltönyt viselő, békaszerű alakot ábrázol, sokaknak juttatta eszébe a figura Pepe békát. Mivel a Twitchen kifejezetten népszerű emote-ok alapja az először Matt Furie képregényében megjelenő karakter, nem is lenne meglepő, hogy róla mintázzák a platformhoz szorosan kapcsolódó díjat, de miután eredeti jelentéséhez képest sokszor kirekesztő kontextusban használták radikális nézeteket valló netezők a látszólag kedves békát, sokak számára keserű szájízt hagyott a Pepéhez való hasonlóság.

Többen rámutattak egyébként, hogy a béka nem Pepét ábrázolja, hanem az eredeti alkotója által is visszavonultatott karakter egy másik, kedvesebb változata, Peepo ihlette a trófeákat. De mivel ez is alapvetően az eredeti Pepe alapján jött létre, a Streamer Awards kritikusai szerint ettől sem lenne semmivel jobb a helyzet.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)