Hirdetés

A Take-Two vezérigazgatója csalódott a Google Stadiában

|

A kiadó vezetője szerint a Google-nél jócskán túlbecsülték, hogy mire képesek a streaming technológiával, ezzel rengeteg embert félrevezettek.

Hirdetés

A Google Stadia rajtja finoman szólva sem sikerült túl fényesen, és a cég ígéreteinek jó része a mai napig nem valósult meg. Nem tudni, hogy hol csúszott hiba a Google számításaiba, de felelőtlen nagyotmondásukkal bizony jó pár embert félrevezettek nem csak a felhasználók, de a kiadók közül is. A Take-Two vezérigazgatója nemrég pont emiatt bírálta szolgáltatást.

Hirdetés

Strauss Zelnick egy konferencián beszélt arról, hogy ők maguk is csalódtak a Stadiában, pedig komoly reményeket fűztek a streaming sikeréhez:

"A Stadia indulása lassú volt. Szerintem hallhattunk néhány be nem váltott ígéretet is, aminek eredménye jó pár kiábrándult felhasználó lett."

Elmondta, hogy azért támogatták a Google szolgáltatását, hogy szélesíthessék a felhasználóbázisukat, így három sikerjátékukat is (Red Dead Redemption II, Borderlands 3, NBA 2K20) a rendelkezésükre bocsátották. Azonban a startot látva nyilvánvalóvá vált számukra, hogy az a koncepció és üzleti modell, amire a Stadia a sikerét építette volna, meglehetősen elmérte, hogy mire is vágynak pontosan a játékosok. 

"Az az elképzelés, hogy a streaming meghatározó lesz, azon a nézeten alapult, hogy rengeteg ember van, akik valóban érdeklődnek az interaktív szórakozás iránt, tényleg szeretnének fizetni érte, de emiatt nem akarnak egy konzolt vásárolni. Nem látom, hogy bebizonyosodott volna ezen feltevés igazságtartalma."

Hozzátette, hogy továbbra is hisznek benne, hogy a jövőben domináns tényezővé válik majd a videojátékok streamelése, de egyelőre még nem érzik megtérülőnek ezt a technológiát és az előfizetéses üzleti modellt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)