Hirdetés

A Tencenttel fejleszt ingyenes kooperatív játékot a Remedy

|

Nem a Project Condor lesz a finnek egyetlen multis próbálkozása.

Hirdetés

Habár a Remedy Entertainmentet elsősorban a történetmesélései miatt szeretjük, a finn csapat a Max Payne-nel, az Alan Wake-kel és a Controllal is bizonyította, hogy képes élvezetes harcrendszert faragni a sztorik mellé.

Az eddig az egyjátékos élményekre fókuszáló Remedyről már régóta nem titok, hogy a Project Condor képében egy multis címmel is készülnek, most pedig bejelentettek egy másikat is, amely a stúdióban 3,8%-os részesedést birtokló kínai Tencent közreműködésével ölt majd formát.

Hirdetés

A csapat közleménye szerint a "Vanguard" kódnéven futó játék egy ingyenes, kooperatív PvE lövölde lesz, és teljesen új IP, tehát a Control spin-off Condorral ellentétben nem egy korábbi sikercímre épül. A Remedy és a Tencent egyezsége alapján a fejlesztést a Remedy végzi, Unreal Engine-gyel, PC-re és konzolra egyaránt, és a kiadást is intézi, kivéve bizonyos ázsiai piacokat, ahol a Tencent felel majd a lokalizálásért és a kiadásért.

A projekt jelenleg a koncepciós fázisnál jár, a költségvetésről pedig csak annyit árultak el, hogy az élő működés első évéig egy "tipikus Remedy AAA-játék" keretével gazdálkodhat. A finanszírozás terhét megosztja egymás között a Tencent és a Remedy, a költségek megtérülése után pedig így tesznek majd a profittal is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A kínai óriás egyúttal engedélyt kapott arra, hogy maga készítse el és terjessze a Vanguard mobilos változatát, ami nem meglepő, hiszen a Tencentnek jóval nagyobb tapasztalata van ebben a jövedelmező műfajban. A telefonos bevételeken egy másik séma szerint osztoznak majd a felek, melynek részleteit nem kötötték a nagyközönség orrára.

"A Vanguard a Remedy első belépője a játék mint szolgáltatás üzleti modellbe, amelyet a free-to-play szakértőinkből álló első osztályú csapatunk hajt végre. A Remedy erősségeire alapozva valami újat és izgalmasat építünk a kooperatív multiplayer térben."

- mondja Tero Virtala, a Remedy Entertainment vezérigazgatója. A bejelentéssel már 5-re bővült azon játékok sora, amiket a finn stúdió berkeiben kalapálnak, hiszen a Project Condor mellett tudjuk, hogy érkezik az Alan Wake és a Control folytatása, februárban pedig befut az Xbox-exkluzív CrossfireX is, melynek single player részéért szintén a Remedy felel.

Reméljük, hogy a finnek meg is birkóznak a sok feladattal, és persze azt is, hogy a multis kalandok nem mennek majd a legjobban várt egyjátékos élmények, vagyis az Alan Wake és a Control folytatásának rovására.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)