Hirdetés

A The Last of Us-sorozatból úgy tűnik kiderült, hogyan terjed el a gombafertőzés az egész világon

|

A The Last of Us-játékokban erre nem kaptunk konkrét választ, a sorozat viszont magyarázattal szolgált.

Hirdetés

Már a The Last of Us sorozat első részét követően szárnyra kapott egy rajongói teória annak kapcsán, hogyan válhatott világméretű fertőzéssé a cordyceps gomba elterjedése, az HBO szériájának második része pedig nagyon úgy fest, hogy alátámasztja ezeket a feltételezéseket. Mondanunk sem kell, masszívan spoileres sorok következnek, szóval csak ennek tudatában folytassátok az olvasást!

Az említett teória szerint minden a liszttel függ össze. Az első rész elején ugyanis világosan látszik, hogy a Joel, Tommy és Sarah nem esznek semmilyen lisztből készült ételt; reggelire rántotta készül palacsinta helyett, nem kérnek a szomszédok kekszéből, nem kóstolják meg az ugyancsak a szomszéd néninél sült mazsolás sütét, és Joel még tortát is elfelejt hozni az esti szülinapozáshoz. A második epizód világossá tette, a rajongók nagyon jól gondolkodtak.

Hirdetés

A tegnapi rész elején ugyanis megint egy visszatekintés láthatunk. Ezúttal Jakartában, Indonézia fővárosában nézhetjük meg az első fertőzötteket, akikről kiderül, hogy egy gabonafeldolgozó üzemben dolgoztak, itt fertőződtek meg. 

Bár anno a videojáték is utalt arra, hogy fertőzött élelmiszerek elfogyasztásával terjedhetett el gyorsan a cordyceps, konkrétan sosem lett kimondva a dolog. Most viszont nem elég, hogy egyértelműnek tűnik a fertőzés kiindulópontja, a széria alkotói, Craig Mazin és Neil Druckmann egy interjúban ki is jelentették, nem véletlenül lett külön kiemelve, hogy hol dolgoztak az első fertőzöttek. 

Megveregethetik tehát saját vállukat azok a rajongók, akik már egy héttel ezelőtt rámutattak, Jakartában van a világ legnagyobb lisztgyára, szóval bizony a liszt lehet a ludas. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)