Hirdetés

A TikTok közössége éppen egy elképesztő macskás szerepjátékot alkot

|

A Kaland Játék Kockázat könyveket idézi a TikTok eddigi legszórakoztatóbb őrülete, a Dabloon.

Hirdetés

A TikTok-trendek többnyire a sajnos még mindig terjedő életveszélyes kihívások, vagy éppen az olyan értelmezhetetlen furcsaságok miatt kerülnek be a hírekbe, mint a palackozott rózsaszín trutyi körüli nyári felhajtás.

Most azonban egy olyan divathullám indult be a kínai platformon, amely láttán még gamerként is elismerően bólinthatunk: a Dabloon-trend egy kifejezetten élvezetes online szerepjáték, vicces macskákkal.

A többnyire fantasy környezetben játszódó Dabloon-őrület lényege az azonos nevű virtuális fizetőeszköz, amelyet az említett cirmosok osztogatnak, s mindenféle javakat vehetünk belőle az ételtől a felszerelésen át tulajdonképpen bármiig, ami egy videóban csak felbukkan. A vásárlást itt nem szó szerint kell érteni, valójában nem történnek tranzakciók, egyszerűen csak videókat nézünk, és magunknak tartjuk nyilván az eszköztárunkat és a költségvetésünket, szigorúan becsület-alapon.

Hirdetés

Nem érthető? Mesélek még. A kalandról értesülve felütöttem a hónapok óta érintetlen (becsszó) Tik-Tok appot a telefonomon, majd beírtam a keresőbe a mágikus "dabloon" szócskát. Az első felugró videóban találkoztam egy csuklyás macskával, aki egy sötét sikátorban hozzám vágott egy gyanús, leszállítandó csomagot, a másodikban pedig egy középkorú, kertvárosi kandúrral, aki puszta szívjóságból megajándékozott 500 Dabloonnal.

Ebből aztán a harmadik videóban feltűnő hölgytől vásároltam egy láthatatlanná tévő koronát, a negyedikben viszont jött egy álarcos macsek, és ellopta a teljes vagyonomat. Nem véletlen, ha erről a Dungeons & Dragons, vagy a régi idők szerepjátékos könyvei, például a Kaland Játék Kockázat-sorozat jut eszedbe, hiszen lényegében ugyanarról van szó, csak itt a döntéseid és kockadobás helyett a TikTok-algoritmusa mondja meg, hogy miként folytatódik az utad.

Az egyenletben azért akad némi interaktivitás is, egyes videóknál a TikTok különféle műveleteihez (megosztás, kedvelés stb.) rendelt "döntéseket" is hozhatunk: egy lájkért 50 dabloont kapsz, egy megosztásért viszont már 100-at, és hasonlók.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ha nem idegenkedsz a platformtól, nyugodtan adj egy esélyt a Dabloonoknak, jó eséllyel élvezni fogod a kalandot, és persze te is bármikor hozzáteheted a magadét a macskás világhoz egy saját videóval. A nagylelkű osztogatástól viszont minden vándort óva intünk, mert a túl sok pénzt szóró posztok miatt már így is komoly infláció sújtja a TikTok fantasy-birodalmát, az összeomlás szélére sodorva a Dabloon-gazdaságot...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)