Hirdetés

A tulajdonos lelőtte a profi e-sportolót, aki bement egy idegen telekre

|

A Gears of War és Fortnite játékos mindösszesen 26 éves volt.

Hirdetés

Christopher "Xcells" Hill neve talán páraknak ismerős lehet, hiszen profi Gears of War-játékosként olyan e-sport csapatoknál játszott, mint az Eunited, az NRG, a Hazard Esports, az Enigma6 és az Echo Fox, mielőtt 2017-ben visszavonult. A Fortnite-ot is magas szinten tolta 2018-ban és 2019-ben, újabban a Twitchen streamelt 23 ezer követője számára. Utoljára két nappal azelőtt, hogy meghalt.

Augusztus 24-én ugyanis Xcellst lelőtték egy a virginiai Boones Hillben található házban - derült ki a Franklin megyei seriffhivatal jelentéséből. A WDBJ7 tudósítása szerint az incidens akkor történt, amikor a háztulajdonost egy számára ismeretlen férfival került összetűzésbe (akit később Hillként azonosítottak), aminek következtében a háztulaj lelőtte és megölte Hillt.

Hirdetés

A seriffhivatal elmondta, hogy a nyomozás zajlik, de jelenleg nincs folyamatban vádemelés. 

Xcellst sok kolléga és rajongó gyászolja Twitteren: az egyik tehetséggondozó, Blaze szerint például kiváltság volt őt ismerni és az egyik legjobb játékosnak nevezte, aki valaha is hozzányúlt a Gears of Warhoz, a korábbi Gears-profi és tízszeres bajnok, Nicholas "Icy" Cope pedig elmondta, hogy összetört a szíve a hír hallatán és sajnálja, hogy ez a világ ilyen kemény volt Xcells számára.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)