Hirdetés

A Twitch legnagyobbjai a szerencsejátékok kitiltását követelik

|

Néhány napja nagy port kavart a közösségben egy streamer, aki függősége miatt rengeteg pénzt csalt el a nézőitől, barátaitól és streamertársaitól. A tartalomgyártók besokalltak.

Hirdetés

A Twitch alapvetően egy videómegosztó platform, így mint minden hasonló felületen, a trendek jönnek és mennek. Volt idő, amikor Among Us kollaborációkkal lehetett itt tartalomgyártóként gyorsan növekedni, megesett, hogy apró bikinikkel lehetett pénzt keresni, és emlékszünk még arra is, mikor Avatar nézéssel lehetett elütni az időt.

Ezen trendek között akadtak erkölcsileg és szabályokat illetően is megkérdőjelezhető időszakok, de a szerencsejátékok előretörése a legrosszabb mind közül.

Hirdetés

Mióta a streamerek előszeretettel kezdték reklámozni a különböző online kaszinókat, rengeteg probléma merült fel a témával kapcsolatban. A legutóbbi botrányt egy szerencsejátékfüggőnek "köszönhettük", aki többszáz ezer dollárt csalt ki barátai, nézői, és streamertársai zsebéből, és ennek eredményeképp örökké elásta karrierjét. Ráadásul nem is egy kis streamerről beszélünk, Slikernek egy ponton több ezer feliratkozója volt.

Néhány nappal az események beindulása után egyre több tartalomgyártó kezdett beszélgetni a szerencsejáték streamek hatásairól. A közösség tagjai (kifejezetten Mizkif és Pokimane) látszólag egyetértenek a kategória tiltásának szükségességében, és jelenleg arról tárgyalnak, hogy mindnyájan "szabadságra mennek" majd az ünnepek alatt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ebben az időszakban rengetegen nézik a platformot, így ha a nagyok lelépnek, az komoly kiesést jelenthet majd a Twitchnek. Így akarják gyakorlatilag kikényszeríteni a lila csapatból, hogy hozzanak egy erősebb döntést az ügyben.

Miközben a sokan a twitches szerencsejátékstreamek betiltását követelik, addig Ludwig és xQc azon dolgoznak, hogy saját zsebből fizessék vissza a Sliker által érintett személyeket. Ez utóbbi egy komoly vállalás logisztikai szempontból (rengeteg emberről beszélünk), így kemény dolguk lesz a srácoknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)