Hirdetés

A Twitch mentőövet dob a streamereknek a szerzői jogi háborúban

|

A videósok a copyright strike-ok kivédése érdekében ezentúl könnyeben törölhetik a régi adásaikat.

Hirdetés

A Twitch szinte folyamatosan termeli a szerzői jogokkal kapcsolatos híreket, mivel a DMCA, azaz a Digital Milleinium Copyright Act alapján érkező zenés keresetek keményen megkeserítik a streamerek életét a platformon. A copyright strike-ok akár visszamenőlegesen, hangeffektek miatt is sújthatják a tartalomkészítőket, aki pedig túl sok figyelmeztetést gyűjt be, azt örökre kitilthatják.

Ezért fontos, hogy a Twitch végre megteremtette a lehetőséget, hogy a streamerek egyszerre több régi videójukat is töröljék, s így már nem kell egyenként pepecselni a figyelmeztetéseket kiváltó tartalmakkal. A platform emailben értesítette a felhasználókat az új funkcióról, mellyel maximum 20 tételből álló csoportokban lehet törölni a VOD-okat, vagy akár az összeset is egyszerre.

Hirdetés

De talán ennél is nagyobb segítség, hogy átláthatóbbá válik a DMCA alapján kiosztott törlési felszólítások kezelése. A továbbiakban jobban szem előtt lesznek a keresetekről szóló értesítések, a Video Producer felületén pedig megjelenik, hogy az adott csatorna eddig összesen hány copyright strike-ot gyűjtött be.

A Twitch e-mailjéből az is kiderül, hogy az év második felétől további funkciókkal segítik a streamereket a tartalmaik kontrollálásában. Ezek közül a legígéretesebb elvileg lehetővé teszi majd a korábbi adások tömeges  törlését a streamelt játék, a dátum, vagy a nézettség alapján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)