Hirdetés

A Twitch nézőit az Amerikai Egyesült Államok Hadserege kamu nyereményjátékkal akarta besorozni

|

Megnyerhető Xbox Elite Series 2 kontrollert ígértek, de valójában egy besorozási linkre vezették Twitch-csatornájuk nézőit.

Hirdetés

Manapság lassan már tényleg mindenkinek van saját Twitch-csatornája, ez alól pedig az Amerikai Egyesült Államok Hadserege sem képez kivételt. Nem titkolt módon az egész csatorna célja az, hogy újoncokat csábítsanak a seregbe, de mostanában kényesebb kérdések miatt kellett szót ejteni az amerikai haderő fő szárazföldi komponensének mellékprojektjéről. 

Hirdetés

Múlt héten például azért bannoltak egy csomó felhasználót, mert a nézők a különféle háborús bűnökről kérdezték a csatorna illetékeseit, most viszont kifejezetten ciki húzásra világított rá a The Nation. Kiderült ugyanis, hogy az Amerikai Egyesült Államok Hadserege kamu kontrolleres nyereményjátékokat hirdetett, melyek linkjein az ígéretetekkel szemben nem egy megnyerhető Xbox Elite Series 2 periféria várta az érdeklődőket, hanem bizony a hadsereg besorozási oldala. Nem sokkal a botrány kirobbanása után maga a Twitch is reagált, és azonnali hatállyal arra szólította fel a hadsereget, hogy fejezzék be ezt a trükközést.

Érhető módon sok streamer ráharapott a témára, és a legtöbben arra hívták fel a figyelmet, hogy ha nem az Amerikai Egyesült Államok Hadseregéről lenne szó, akkor egy ilyen húzást valószínűleg azonnali tiltással jutalmazna a platform, ebben az esetben viszont a Twitch semmiféle szankciót nem helyezett kilátásba, mindössze egy nyilatkozat született (és erre is csak a népharag kirobbanása után került sor), miszerint jelezték a hadsereg felé a problémát, és arra utasították őket, hogy azonnal hagyják abba a dolgot.

Kotaku megpróbálta az eset kapcsán elérni magát a hadsereget is, de eddig nem kaptak semmiféle választ. Az Amerikai Egyesült Államok Hadserege egyébként meglehetősen szoros kapcsolatot ápol a Twitchcsel, a platform saját e-sport brandjének például ők az egyik fő támogatói, a logójuk ott virít minden Twitch Rivals eseményen - egyes források szerint ez mintegy egymillió dollárjába került a hadseregnek, és végső soron az adófizetőknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)