Hirdetés

A Twitch új módszerrel veszi fel a harcot a szabályszegők ellen

|

Mesterséges intelligencia segíti majd a tartalomgyártókat és moderátoraikat abban, hogy felismerjék a kitiltott felhasználok sokadik fiókjait.

Hirdetés

Észrevehetően egyre többet foglalkozik a  Twitch a  moderációval, ami nem véletlen. Amikor beépítették az identitással kapcsolatos tagrendszert a keresőbe, akkor gyakorlatilag fegyvert kaptak a kezükbe a szélsőséges nézeteket valló felhasználók.

Gyűlöletkampányok, indultak el, amelyek részeként az emberek vállalhatatlan üzenetekkel bombázták a nekik nem tetsző tartalomgyártókat. Nagy botrány lett a dologból, a Twitch pedig azóta is ezzel a jelenséggel küzd.

Hirdetés

A következő lépés a szabályszegők elleni a csatában az az MI hajtotta megoldás, ami felismeri, ha egy kitiltott felhasználó új fiókkal tér vissza az oldalra. Ez a gyakorlatban úgy működik majd, hogy amennyiben egy általunk vagy moderátoraink által a csatornánkról kitiltott felhasználó új fiókkal bejelentkezve bukkan fel, akkor a rendszer jelezni fogja, hogy valószínűleg egy büntetett személyről van szó.

Rajtunk múlik majd, hogy a fiók átvizsgálása után mit tegyen az automatika: választhatjuk, hogy csak jelzést kapjon a neve mellé, de azt is, hogy moderátori elbírálás alá kerüljön minden üzenete. Akik a zéró tolerancia elvét vallják, azok akár azt is beállíthatják, hogy az MI által felismert fiókok automatikusan tiltásra kerüljenek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Azt a Twitch is hozzátette, hogy nincs olyan gépi tanulással működő MI, ami 100 százalékosan pontos lenne minden helyzetben, de ez ettől függetlenül nagy segítség lehet a moderátoroknak és tartalomgyártóknak egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)