Hirdetés

A videojáték rosszabb mint a heroin, avagy a bulvársajtó újra lendületben

|

A brit illetőségű The Sun tovább folytatja a videojátékok ellen indított kereszteshadjáratot, ezúttal a játékfüggőség van kereszttűzben.

Hirdetés

Májusban már egyszer beszámoltunk a The Sun agymenéséről, akik akkor három fiatal öngyilkosságát hozták kapcsolatba a Call of Duty-val, és az esetből "a videojáték öl" következtetést sikerült levonniuk. A lap most újra címlapra tette a játékosokat, ezúttal azonban a drogfüggőkkel hoztak minket összefüggésbe.

A lap egy kétoldalas cikkben (amelyhez elő kell fizetni) hozott párhuzamot a heroinfüggők és a játékosok között, szerintük ugyanis a játékfüggőség egyre nagyobb méreteket ölt az országban, az áldozatoknak pedig olyan súlyos egészségügyi problémákkal kell szembenézniük, mint az alkohol- vagy drogfüggőknek. Persze azt viszonylag kevés jártassággal a témában is lehet sejteni, hogy most ezzel olyan nagy újat nem mondtak, hiszen egy szenvedélybeteg embernél az addikció ténye a fontos, és csak másodlagos a tárgya (bár a heroin és a videojáték pusztításának összehasonlítása így is kemény).

 

A kutatásban segédkező Dr. Mark Griffiths a Eurogamer-nek adott interjúban elmondta, a helyzet közel sem olyan súlyos, mint ahogy azt a lap beállítja. "Persze vannak különböző kutatások, amelyben a résztvevők közt tapasztaltunk a játékkal kapcsolatos problémákat, de ez közel sem jelenti, hogy függők lennének. A média sajnos nem tesz különbséget" - mondta Griffiths.

Ti mit gondoltok, valóban mekkora probléma a játékfüggőség? Összevethető más addikciókkal?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)