Hirdetés

A világ egyik leghíresebb videojátéka is meghódítja a mozikat - jön a The Sims film

|

Az adaptáció életre keltésében Margot Robbie és a Loki rendezője segédkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, végleg magunk mögött hagytuk az Uwe Boll ámokfutása és a gyatrábbnál gyatrább adaptációk jellemezte korszakot, amikor még sokan a fiatalok fura hóbortjaként tekintettek a videojátékokra, azt feltételezve, hogy idővel kinövik majd ezt is. Nos nem így történt, a legfiatalabb médium térhódítása nem lassul, mi több, már nagyobb üzlet, mint a film- és a zeneipar. Ennek tükrében cseppet sem meglepő, hogy egymás sarkát tapossák a nagy filmstúdiók és streamingszolgáltatók a megfilmesítési jogokért, ráadásul egyre gyakrabban vélik úgy, hogy az adott történet elmesélésére alkalmasabb lehet egy több évadon átívelő, lassabban építkező sorozat.

A The Sims értelemszerűen nem sorolható az utóbbi kategóriába, Will Wright 2000-ben debütált életszimulátora a narratíva helyett arra helyezte a fókuszt, hogy megépíthessük álmaink babaházát, és az idők végezetéig egyengessük a benne lakó simek és utódaik sorsát. A kiegészítők, majd a folytatások és azok kiegészítői egyre tágították a határokat, újabb és újabb témákkal, lehetőségekkel dobták fel az élményt, de az alapkoncepció nagyrészt változatlan maradt.

Hirdetés

Elsőre tehát kevéssé tűnik a The Sims alkalmasnak arra, hogy filmet gyúrjanak belőle, de a Barbie filmről sem sokan gondolták volna, hogy működhet. Márpedig a kettő között elég könnyű párhuzamot vonni (valódi babák, digitális babák). Talán pont emiatt keltette fel az EA és a Maxis játéka a Barbie sikerében főszereplőként és producerként is érdekelt Margot Robbie figyelmét, kinek produkciós vállalata, a LuckyChap viszi majd vászonra az adaptációt.

A bejelentésből az is kiderült, hogy Kate Herron, a Loki első évadának rendezője dirigálja majd a stábot, de a forgatókönyvírásba is belefolyik majd kollégája, a színészként és íróként is aktív Briony Redman oldalán, akivel korábban közösen dolgoztak a Doctor Who sorozaton. A produkció a Vertigo Entertainment támogatásával fog megvalósulni, az Electronic Arts pedig a kreatív és a gyártási folyamatokból is kiveszi majd a részét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)