Hirdetés

A Vöröskereszt arra kéri a játékosokat, hogy ne kövessenek el háborús bűnöket

|

Mármint a játékokban, de persze az sem baj, ha a való életben tartózkodnak az ilyesmitől.

Hirdetés

Sajátos kampányba kezdett a Nemzetközi Vöröskereszt (ICRC), amely egy sor Twitch-streamerrel együttműködve arra kéri a játékosokat, hogy ha lehet, ne kövessenek el háborús bűnöket, az olyan népszerű lövöldékben, mint például a Call of Duty.

Az ICRC azt reméli, hogy a Play by the Rules (A szabályok szerint játssz) kezdeményezésével egy kicsit edukálhatja a játékosokat a háborús statútumokkal kapcsolatban. Ebből a célból a szervezet egy saját játékmódot is létrehozott a Fortnite-hoz, hogy könnyebben át tudja adni a legfontosabb információkat a játékosoknak.

Hirdetés

"Sokan minden nap olyan játékokkal játszanak, a kanapéjükon ülve, amelyek  eseményei konfliktuszónákban zajlanak. Most azonban minden korábbinál több fegyveres konfliktus zajlik világszerte, az emberek pedig szenvednek a hatásaiktól, ezek a konfliktusok ugyanis nem játékok. Életeket és közösségeket pusztítanak el. Ezért mindenkit arra bátorítunk, hogy a lövöldözős játékok használata során tartsák be a hadviselés szabályait. Ezzel szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy még a háborúnak is vannak szabályai, amelyek az emberiséget óvják"

- írja a Nemzetközi Vöröskereszt weboldala.

A kezdeményezés részeként az ICRC hivatalos Twitch-csatornáján olyan streamereket mutatott be, akik a háborús szabályok betartásával játszottak olyan címekkel, mint a PUBG Battlegrounds, a Fortnite, a Call of Duty: Warzone, a Rainbow Six: Siege és az Escape form Tarkov.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A hivatalos háborús szabálykönyvet valamennyire módosítani kellett, hogy passzoljon a különféle videojátékos mechanikákhoz, ezért a Play by the Rules résztvevői az alábbi előírásokat követték:

  • nem szabad rálőni a fekvő vagy nem reagáló ellenfelekre
  • nem szabad célba venni a nem erőszakos NPC-ket
  • nem szabad célba venni a civil épületeket
  • az elsősegélycsomagokat (med kit) mindenkin alkalmazni kell, aki rászorul

Nem ez az első alkalom, hogy az ICRC arra figyelmeztette a játékosokat, hogy kritikus gondolkodással forduljanak a lövöldözős játékok felé. 2017-ban ugyanis kiadták a Law of War című DLC-t az Arma III-hoz, amelyben a játékosok letették a fegyvereket és humanitárius segítők bőrébe bújva kellett foglalkozniuk a háborús övezetekben élő emberekkel, aknákat kellett hatástalanítaniuk és oknyomozó újságírókkal beszélgetniük. A DLC értékesítéséből összesen 176 667 dollár folyt be a Bohemia Interactive számlájára, amelyet az utolsó centig a Nemzetközi Vöröskeresztnek adományoztak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)