Hirdetés

A YouTube Twitchtől elszipkázott streamer üdvöskéje máris letiltást kapott

|

Ludwig nagy reményekkel platformot váltott, ahol gyorsan beleszalad egy jogvédelmi pofonba.

Hirdetés

Nemrég jó kedvvel jelentette be Ludwig Ahgren, a YouTube Gaming és a Twitch egyidejű feliratkozók számának rekordere, hogy mostantól exkluzívan a Google videós platformjának streamere lesz. Az átállás azóta meg is történt, de a tartalomgyártás nagyágyúját az egyik automatizált rendszer rögtön a harmadik napján egy kis kényszerszünetre küldte.

Nem arról van szó, hogy Ahgren hirtelen valamilyen vállalhatatlan tartalmat kezdett el sugározni, ami miatt a YouTube-nak minél előbb el kellett tüntetnie a streamet. Bűne csupán annyi volt, hogy szerzői jogi védelem alá eső zenét játszott le a műsorában, azok közül is a YouTube-on a legnagyobb nézettséggel rendelkező videót, a Baby Sharkot.

Hirdetés

Ludwig streamjében nem véletlenül került elő a gyerekdal, a streamer az ötven legtöbbet lejátszott és leghíresebb videóról beszélt éppen a közvetítésében, eközben indította el néhány másodpercre a kedves cápákról szóló szerzeményt is.

Ahogy a fenti videóban Ludwig maga is viccel vele, a YouTube-ra történő váltását bejelentő videójában pont az volt az utolsó poénja, hogy barátja megkérdezi, nem kerül-e bajba, ha zenét hallgat a streamje közben.

Ahgren ekkor megnyugtatóan mondja, hogy a YouTube-on nem lesz ebből baja, de amint kiderült, rosszul mérte fel, mennyire komolyan véd egyes zenéket a YouTube automatikus tartalomfelismerő rendszere.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A streamer azt gondolta, egyszerűen meg kell majd osztania a közvetítés bevételeit a Baby Shark jogainak tulajdonosaival, ehelyett a rendszer megállította streamjét, és fel is függesztette a csatornáját.

De ahogy a második csatornájára feltöltött videóban Ludwig is mondja, az ügyet minden bizonnyal néhány nap alatt sikerül majd elsimítania a YouTube-bal, aztán indulhat is újra a móka. Ahgren elmondása szerint tanult a mostani esetből, és sokkal szigorúbban kezeli majd a jogvédett zenéket, és különösen a Baby Sharkot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)