Hirdetés

Abbahagyja a játékfejlesztést a Rayman és a Beyond Good & Evil megalkotója

|

Michel Ancel három évtizedet felölelő pályafutására tett pontot a mai nappal.

Hirdetés

Rég nem kaptunk már életjelet Michel Ancel felől, kinek neve elválaszthatatlanul összeforrt számos emlékezetes platformer végtagok nélküli hősével, Raymannel. A szóban forgó játéktervező harmincéves karrierje során olyan további alkotásokkal örvendeztetett meg bennünket, mint a Beyond Good & Evil, a Tonic Trouble, valamint az egyértelműen a jobb adaptációk közé sorolható Peter Jackson's King Kong. Pályafutása azonban a mai napon hirtelen véget ért.

Hirdetés

Saját Instagram-oldalán adta ugyanis hírül, hogy befejezte, számára ennyi volt, a jövőben a másik nagy szerelmének kíván élni.

"A mai nap különleges számomra. Több mint 30 év után úgy döntöttem, abbahagyom a játékfejlesztést és minden figyelmemet a második szenvedélyemnek, a vadvilágnak szentelem. Az új projektemnek tehát a való világ ad otthont, egy vadvédelmi területről van szó aminek az oktatást, a természet híveit, és nem utolsósorban a vadállatokat kell szolgálnia."

Ancel visszavonulása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a 2014-ben bejelentett, ám csigalassúsággal haladó fejlesztéseinek harangoztak volna. Búcsúja közben biztosította arról a rajongókat, hogy nélküle folytatódnak mind a Beyond Good & Evil 2, mind a PS4-exkluzívként beharangozott Wild munkálatai.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)