Hirdetés

Abortuszellenes bejegyzése miatt távozott a Tripwire Interactive vezetője

|

A gamervilág nagyja John Gibson ellen fordult, miután a vezérigazgató támogatta a Texasban elfogadott új abortusztörvényt.

Hirdetés

Tegnap számoltunk be arról, hogy sorra határolódnak el a játékipar szereplői a Tripwire Interactive vezérigazgatójától, John Gibson szerint ugyanis a texasi abortusztörvény jó dolog. A napokban elfogadott jogszabály arról szól, hogy a terhesség hatodik hetét követően (azután, hogy érzékelhető a magzat szívverése) tilossá vált az amerikai államban az abortusz. Megosztó kérdésről van szó, többen foglaltak állás pro és kontra is. Gibson a Twitteren azt írta, hogy büszke az amerikai legfelső bíróságra, amiért elfogadták a törvény, egyúttal jelezte, az ellentétes oldal olyan gyakran hallatja hangját, hogy most ő is képviseltetni akarta saját véleményét a gamerközösségben.

A jelek szerint ez nem volt túl jó ötlet, mivel a szakma össztüzet indított. Többek között Cory Barlog és Cliff Bleszinski is kifakadt a tweet olvasása után, a Tripwire-rel dolgozó Shipwright Studios pedig bejelentette, hogy azonnal hatállyal megszakítják a munkakapcsolatot a céggel. De ez még csak a jégjegy csúcsa volt.

Hirdetés

Sorra érkeztek az egyéni és céges visszajelzések, melyek szinte mind számonkérőek és felháborodottak voltak. Ennek tükrében nem túl meglepő, hogyan alakult John Gibson sorsa: a Tripwire Interactive megvált Gibsontól, a cég nem győz elégszer elnézést kérni az említett tweet miatt. Azt nem tudni pontosan, hogy kirúgták, vagy önként távozott, de valószínűleg inkább az előbbiről lehet szó. Helyét átmenetileg Alan Wilson, a Tripwire társalapítója és jelenlegi alelnöke vette át.

John Gibson

A Tripwire Interactive közleményben jelezte, hogy Gibson véleménye egyáltalán nem tükrözi az egész cég álláspontját a témával kapcsolatban, egyúttal a poszt teljesen szembemegy azokkal az értékekkel, melyeket a Tripwire fontosnak tart. A vezetőség továbbá sajnálatát fejezte ki a kialakult helyzet miatt, és mindenkit biztosított arról, hogy Alan Wilson pontosan tisztában van a cég értékrendjével - így vezetése alatt nem fordulhat elő hasonló eset.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)