Hirdetés

Activision Blizzard fejese szerint közeleg a Ready Player One-féle világ

|

Bobby Kotick szerint valósággá válik majd a Ready Player One-ban is látott VR metaverzum.

Hirdetés

A felére csökken az Activision Blizzard fejese, Bobby Kotick fizetése, de a cégvezető a jelek szerint most épp nem ezzel van elfoglalva, inkább meglehetősen izgalmas nyilatkozatokat tesz. Kotick ugyanis nemrég azt mondta, hogy szerinte közeleg a Ready Player One filmben is látott (vagy könyvben olvasott) világ, megvalósul a metaverzum koncepciója.

Kotick szerint az AR és VR technológia fejlődése, valamint a különböző cloud-rendszerek elterjedése alapján előre lehet vetíteni, hogy egy metaverzum-szerű, folyamatos szociális összeköttetésen alapuló VR világ váljon a mindennapjaink részévé, mely a felhőn keresztül jut majd el otthonainkba. 

Hirdetés

Arra is rámutatott, hogy a Ted Nelson (az informatika amerikai úttörője, filozófus és szociológus) és a hozzá hasonló emberek már a '70-es és '80-as években előálltak a metaverzum jövőképével. A Xerox Palo Alto Kutatóközpontban dolgozó, később az Atari vezető tudósává váló Alan Kay már az 1980-as elején elindította a Vivarium nevű projektet, ami annak a koncepciónak az alapjának tekinthető, miszerint létrejöhet egy olyan "élő-lélegző" szimuláció, ahol a felhasználók által kreált és a gyári tartalmak szabadon keveredhetnek. Ebben a szimulált környezetben aztán bárki szabadon élhet, játszhat, vagy akár dolgozhat.

Valami egészen hasonlót láthattunk a 2018-as Ready Player One mozifilmben is. A film egy disztópikus jövőben játszódik 2045-ben, ahol már mindennapos a virtuális valóság használata. Kotick úgy gondolja, az elkövetkező 10 évben akkorát fejlődik majd a VR és az AR, hogy mindez valósággá válik. Ha tényleg így lesz, akkor az már egy egészen más kérdés, hogy mindez mennyire jó vagy épp rossz nekünk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)