Hirdetés

Aki béna Halo 3-ban, az a nőkkel is tiszteletlen?

|

Egy új tanulmány szerint összefüggés van játékon belül teljesítményünk és női játszótársaink felé tanúsított viselkedésünk között.

Hirdetés

Korában már sok érdekes dolgot ismerhettünk meg különféle tanulmányokból, legutóbb például azt is, hogy erőszakos játékkal szexi játszani. Most arra derült fény, hogy aki suta a Halo 3-hoz, nagy eséllyel a nőkkel is tuskó. Igen, mi sem értjük, hogy jutott ez eszébe bárkinek is, de figyeljétek a számokat.

A kutatók 163 Halo 3-as meccset vizsgáltak, ezeken belül 82 esetben férfi, 81 esetben pedig női hangon beszéltek a mikrofonba. A többi játékos mindössze 102 mérkőzés alatt szólalt meg és kivétel nélkül mind férfiak voltak akiknek közlendőjük akadt. A tanulmány készítői hangsúlyozták, ez persze nem jelenti azt, hogy egy nő sem játszana a Halo 3-al, csupán nem olyan szívesen használják a voice chatet. Az mindenesetre bizonyos, hogy erősen férfiak által dominált terepre téved az a nő, aki lövöldözne egy jót.

A megszólaló összes 189 játékos közül 42 volt ellenfél, 147 pedig csapattárs. Teljesítményüktől függetlenül, a társak semlegesen reagáltak a férfi hangon kommunikáló kutatókra. Ugyanakkor, azok akik rosszul játszottak meglehetősen durván kezelték a női hangú katonákat. Férfitársaikkal szemben elenyésző volt a különbség. Ahogy javult a vizsgált személyek teljesítménye, egyre kevésbe piszkálták női társukat, míg férfi hangú kutató esetén nem történt változás.

Nekünk az egészről annyi a véleményünk, hogy teljesítménytől és nemtől függetlenül minden játékostársunkkal tisztelettel kellene bánni, és máris szebb lenne minden. Persze nem a kompetitív játékok közössége fog béke jelet rajzolni nyáron a homokba, nincsenek illúzióink, de azért álmodozni csak lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)