Hirdetés

Állítólag - a Doom és a Fruit Ninja mítoszai (videók)

|

Képes egy katona a Doom egy pályáján kilenc fegyverrel, és néhány elsősegélycsomaggal végigrohanni? Szét lehet vágni repülő gyümölcsöket egy szamurájkarddal? Kiderül az Állítólag, az az a Mythbusters új részéből, melyből néhány jelenetet most megmutatunk nektek.

Hirdetés

Az Állítólag legújabb része a videojátékokkal, elsősorban a Doommal foglalkozik. Adam és Jamie többek között arra keresték a választ, hogy képes-e egy katona a való életben kilenc fegyverrel végigcsinálni egy pályát, illetve hogy mennyiben hátráltatják a fegyverek őt ahhoz képest, amikor egyszerre csak egyet vitt magával.

Egy elhagyott katonai bázist alakítottak át Tim Willits, az id Software kreatív rendezője segítségével, hogy a hitelességet, amennyire lehet, biztosítani tudják. A fegyverek egy része működik is, de paintballokat lőnek ki. Nehezítésképp szörnyeknek beöltöztetett statiszták ugranak elő innen-onnan.

A két műsorvezetőnek közel dupla annyi időbe telt teljesíteni a szintet akkor, amikor felvett fegyvereiket nem tehették le, szemben azzal, amikor szabadon cserélgethettek. Ebben közrejátszott az is, hogy egyikőjük sem egy fitt és életerős fiatalember, viszont az egykori futballjátékos és MMA-s, Brendan Schaub már jobb formában van; őt is felkérték a kísérlethez. Nála mindössze 3 másodperc volt a különbség, szóval egy edzett katonának valószínűleg tényleg nem okozna gondot 9 fegyverrel a kezében harcolni.

A show másik kiemelt játéka a Fruit Ninja volt. Adam és Jamie szamurájkarddal (és láncfűrésszel) próbált meg szétvágni gyümölcsöket, az eredmény pedig nem is lett olyan rossz, de nyilván ehhez is egy profi kell, és ez sokkal fárasztóbb, mint mobilon vagy a Kinecttel.

Ha valahova a teljes epizód is felkerül, szólni fogunk, de ha ti megtaláljátok, feltétlen szúrjátok be kommentbe. Mivel a Discovery-s videók embed kódjai nem működnek, itt tudjátok őket megnézni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)