Hirdetés

Xbox kontrollerekre cseréli saját fejlesztését az amerikai haditengerészet

|

Legújabb tengeralattjáróin fontos szerepet szán az amerikai haditengerészet a játékvilágban már néhány éve leváltott Xbox 360 kontrollereknek.

Hirdetés

Ugyan az Xbox One-nal több problémája volt számos gamernek, azt sokan elismerik, hogy a Microsoft kontrollerénél nem igazán akad jobb jelenleg a játékvilágban. Ezt pedig nem kisT részben annak köszönhették, hogy már az Xbox 360 gamepadje is kiváló volt, sőt, az előző generációs eszköz olyan népszerűnek bizonyult, hogy még az amerikai haditengerészet is vásárolt belőle egy csomót.

Hirdetés

Erről a Virginian Pilot írt nemrég egy új tengeralattjáró-típus, a Virginia osztály bevezetése kapcsán. Mint kiderült, az Xbox 360-as kontrollereket az új járművek periszkópjainak irányításához használják majd, ugyanis a korábbi megoldás sokkal drágább és rosszabb is volt. Eddig a haditengerészet saját, külön erre a célra kialakított joystickjét használták, de sok tiszt panaszkodott, mikor megkérdezték őket, hogyan javíthatnának a munkaeszközeiken, hogy a korábban használt modell kényelmetlen és nehéz volt.

Ráadásul egyetlen darab legyártása 38 ezer dollárjába, azaz 9,7 millió forintjába került az adófizetőknek. Ehhez képest egy esetleges meghibásodáskor a néhány ezer forintos Xbox 360 kontrollerek pótlása sokkal olcsóbb és gyorsabb lesz. Ráadásul a tengerészek nagy része egyébként is ismeri őket, így nem kell különösebb kiképzés a használatukhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)