Hirdetés

Feministák és gamerek - már a tévébe is elég jó téma

|

Egy jól felfújt vita mindenképpen elég arra, hogy egy megosztó médiakritikus bejusson a tévébe. Anita Sarkeesian Stephen Colbert vendége volt.

Hirdetés

Tényleg nem szeretnénk belemenni abba, hogy Anita Sarkeesian jelenléte és központi szerepe a manapság dúló elég iparágon belüli vitákban mennyire áldásos, de nem úgy tűnik, hogy a hölgy feladná. Még a tévébe is bekerült, de szerencsére olyan műsorba, amit azért érdemes megnézni. 

A Stephen Colbert által vezetett, rendszeresen milliós nézőszám felett produkáló The Colbert Report egyik adásába is begyűrűzött a #GamerGate. Colbert, miután elsütött néhány videojátékokkal kapcsolatos poént, természetesen kitért a már általunk bemutatott vitára is, és elsütött néhány vitriolos megjegyzést a hashtag használói felé.

Majd miután elmondta, hogy a GamerGate támogatói nem szeretik, hogy ha a tradicionális média képviselői meghívják a Sarkeesianhoz hasonló feminista médiakritikusokat, bejelentette, hogy meghívta a feminista médiakritikust, Anita Sarkeesiant. Ja, és a Biblia Sega Genesis című részében olvashatjuk a parancsot, miszerint "egy férfi, egy joystick". Vagy inkább nézzétek meg az egész jelenetet:

Ha esetleg valaki könnyedebb és kevésbé megosztó témát keresne a kereskedelmi televíziózás gamer szekciójában, annak remek kikapcsolódás lehet az a jelenet, amikor Mike Tyson Jimmy Fallon műsorában saját magát próbálja kiütni

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)