Hirdetés

Annyira elszaporodtak a trollkodó, politikai modok, hogy be kellett tiltani őket

|

A NexusMods az amerikai elnökválasztás közeledtével úgy döntött, teljesen kiirtja az oldalon megjelenő, politikai vonatkozású modokat. Mindezt egy eléggé markáns indoklással támasztották alá.

Hirdetés

Valószínűleg nektek sem kell bemutatni NexusMods nevű oldalt, hiszen mi is nap mint nap számolunk be olyan igényes, izgalmas új modokról, amelyek erre az oldalra, gyakorlatilag a világ egyik legnagyobb, modokat tematizáló és összefogó site-jára kerültek fel. Értelemszerűen egy ilyen széles katalógussal bíró weboldal üzemeltetése nem kis feladat, az adminok teendőinek nagy részét pedig a különféle modok minőségellenőrzése és moderálása teszi ki. 

Az Egyesült Államokban hamarosan elnökválasztást tartanak, ezt a fontos napot pedig a modderek sem felejtették el. A választáshoz közeledve a NexusMods oldalán egy egyre több olyan gyatra minőségű, trollkodó mod jelent meg, ami szociálpolitikai kérdésekben foglal állás, és ahogy azt sejteni lehet, ezt nem épp szofisztikált módon teszi meg. 

Hirdetés

Érdekes látni, hogy a politika tényleg életünk minden szegmensébe begyűrűzik. A NexusMods oldalát is egy halom olyan mod lepte el, amik például a Skyrimben található ellenfeleket cserélik ki Trump-támogatókra, vagy épp "lázadókra" (itt az USA-n végigsöprő fosztogatási hullám résztvevőire kell gondolni).

Ezekről a modokról általánosságban elmondható, hogy végtelenül igénytelen munkák, tényleg csak a közhangulat felborzolása a céljuk, és nem ritka, hogy elég ízléstelen irányokba mennek el.

Az egyik ilyen mod adatlapjának a nyitóképe például egy olyan fotó, ami a Kenosha városában történt tragikus esetet ábrázolja, mikoris két embert lelőttek, egyet pedig súlyosan megsebesítettek egy tüntetés közben.

A NexusMods adminjai kiadtak egy közleményt, miszerint látják, mekkora mértékben szaporodtak el a provokációra épülő troll modok, az elnökválasztáshoz közeledve pontosan azokat a tendenciákat látják, mint négy évvel ezelőtt.

Kiemelték, hogy a szóban forgó, minőségileg is pocsék modok egy meglehetősen polarizált véleményt közvetítenek, felhasználóik alacsony, de hangos százaléka pedig nem elég intelligens vagy érett ahhoz, hogy ezeket a helyén tudja kezelni.

Éppen ezért úgy határoztak, hogy "mossák kezeiket", és a szeptember 28. után feltöltött, politikai tartalmakkal is rendelkező modokat törlik az oldalról. Úgy fogalmaztak, hogy sem idejük, sem kedvük nincs ezeket egyenként moderálni.

Az elnökválasztás lezajlása után felül fogják vizsgálni mostani döntésüket. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)