Hirdetés

Annyiszor hívták rá a kommandósokat egy streamerre, hogy kénytelen volt elköltözni

|

A rendőrség sokszor még akkor is a házban volt, amikor ment az élő műsor.

Hirdetés

A csaknem hatmillió követővel bíró Twitch-streamer, Félix "xQc" Lengyel neve legutóbb néhány napja szerepelt a hírekben, amikor arról írtunk, hogy ő is nagyot kaszál a szponzorált szerencsejátékos műsorok közvetítéséből.

A kanadai születésű Lengyel azóta bejelentette, hogy kezd függő lenni, ezért inkább kiszáll a műfajból, de a jelek szerint nagyobb gondjai is akadnak az online szerencsejátéknál. A streamer ugyanis nemrég felfedte, hogy egy időre el kellett költöznie texasi otthonából, miután kiszivárgott a lakcíme, s ellenlábasai napi szinten hívták rá a kommandósokat.

"A fő ok, amiért egy hónappal ezelőtt vissza akartam költözni Kanadába, hogy a rendőrkapitányság olyan ütemben razziázott nálunk, aminek abszolút ki*******ul semmi értelme nem volt.  A rendőrség szinte minden nap teljes osztaggal jött a házunkba. A ki******* idióták miatt. Én pedig őszintén rettegtem, hogy meg fogok halni."

- mesélte az Overwatch streamjeivel világhírűvé vált xQc. 

Hirdetés

Ez a swattingnak nevezett szívatási formula régóta kísérti a Twitchet, és már arra is volt példa, hogy emberéletet követelt: 2017-ben egy 28 éves gamert lőttek le a rendőrök egy bejelentő miatt, aki azt állította, hogy megölte a szüleit és túszul ejtette a testvéreit.

A közönség azonban semmit nem vett észre xQc kálváriájából, melynek az első jele az volt, amikor június elején bejelentette, hogy renoválási munkálatok miatt ideiglenesen kiköltözik barátnőjével, az Adept néven streamelő Sammel. Most azonban elárulta az igazságot, és arról is beszélt, hogy miként maradhattak titokban a mindennapos rajtaütések.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A streamer azt állítja, hogy az első alkalom után sikerült megegyeznie a hatósággal, hogy akkor se kelljen megszakítania a műsort, amikor átkutatják a házát. Ennek érdekében megállapodtak, hogy ha a stream alatt az ételt említi, az egy jelzés lesz a kamerán kívül ácsorgó felfegyverzett kommandósoknak arra, hogy minden rendben van.

"A rendőrség itt nagyon profi. Az első rajtaütés után csak figyelmeztettek, és kitisztították a házat. Találtam egy módot arra, hogy továbbra is közvetítésben maradjak és egyáltalán ne mondjak semmit. És soha senki nem vette észre, a streamek pedig csak mentek tovább. Bármikor balra néztem, és olyasmit mondtam hogy, igen, a kaja, néha teljes ki******* rendőri osztagok voltak a házamban."

A streamer azt is elmondta, hogy eddig azért tartotta titokban a dolgot, mert nem akart áldozatnak tűnni, illetve nem szerette volna, ha a zaklatói látják, hogy célt érnek a swattinggal. Végül az győzte meg a kitárulkozásról, hogy egyre többen pletykálták róla, hogy a szerencsejáték-függősége miatt akar visszaköltözni szülőhazájába. Azt egyelőre nem tudni, hogy továbbra is fontolgatja-e a költözést, de elmondása szerint most a barátaival él egy fedél alatt valahol Texasban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)