Hirdetés

A Vaják könyvek írója már a sorozat előtt odaszólt a Trónok harcának

|

A Netfilx által gondozott The Witcher sorozaton tanácsadóként dolgozó szerző elszórakozott egy kicsit az HBO kontójára, pedig még nem lehetett biztos abban, hogy milyen lesz a fogadtatás.

Hirdetés

Andrzej Sapkowski nevét egyre többen ismerik, lévén művei alapján immáron nem csak egy pár remek játék, de egy igen sikeres sorozat is napvilágot látott. A szerző kétségtelenül zseniálisan építette fel a változatos és színes jellemeket felsorakoztató fantasy világát, de mindezek mellett arról is ismert, hogy nyilatkozataiban nem szokott finomkodni. A CD Projekt Reddel évekig folyt vitája, amiért nem kap részesedés a játékok után (noha ő maga akarta inkább egyben az összeget a játékok készítésének jogáért, ezért nyíltan le is hülyézte nemrég saját magát), ugyan ez a konfliktus lezárulni látszik, úgy néz ki, hogy másokra is tud csípős megjegyzéseket tenni.

Hirdetés

Sapkowski még 2018-ban beszélt  lengyel Comic-Conon az akkor még előkészítés alatt álló sorozatról. Az író nem követte el ugyanazt a hibát, mint a játékoknál, és itt már aktívan részt vett a munkálatokban mint kreatív tanácsadó. A Vajáknál nem lehetett elkerülni az összehasonlítást a másik kultikus fantasy regények alapján készült sorozattal, a Trónok harcával, melynek akkoriban még csak a hetedik évada volt elérhető. Noha messze nem érte annyi kritika ezt, mint a finálét, azért voltak momentumok, amiken megütköztek a rajongók, Sapkowski pedig az egyik ilyenen élcelődött egy kicsit:

"Úgy gondolom, hogy a sorozat kreatív tanácsadójaként az a dolgom, hogy show egyetlen pontján se énekeljen Ed Sheeran. Mindenkit biztosíthatok, hogy ez nem fog megtörténni. Nem engedem majd."

Az író itt a népszerű énekes cameójára utalt, ami sokak szerint messze túl sok időt vett igénybe ahhoz képest, hogy a fináléhoz közeledve bőven lett volna még mit elmesélni. Az irónia az egészben, hogy végül a Vaják egyik legnépszerűbb jelenete lett az, amelyikben Kökörcsin énekel - olyannyira, hogy még az egyik játékba is belevarázsolták a dalt

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)