Hirdetés

Megzavarta játék közben, ezért feltehetően megölte kislányát egy apuka

|

Anthony Michaelnek két éves kislányára és öt éves fiára kellett volna vigyáznia, amíg édesanyjuk távol volt. A borzalmas ügy részletei sajnos ismét rossz fényt vetnek a játékosokra is.

Hirdetés

A Breitbart értesülései szerint a Texasban élő, 31 éves Anthony Michael Sanders feltehetően azért ölte meg 2 éves kislányát, mert megzavarta őt videojátékozás közben. A rendőrség szóvivője szerint Sanders aktívan játszott, nagyon érdekelték őt a videojátékok.

Tavaly december 12-én, amikor az eset történt, az anyuka épp nem tartózkodott otthon, így az apuka feladata volt vigyázni a 2 éves kislányra és 5 éves bátyjára. Mikor hazaért, a kisfiú bement a lányhoz, aki az ágyon feküdt. Megpróbálta felébreszteni, ami nem sikerült, majd mikor jelezte ezt az édesanyának, ő azt válaszolta, hagyja aludni. Ezután az apa is bement, aki észrevette (hacsak nem előre tudta, a rendőrség erre gyanakszik), hogy a kislány nem lélegzik, és kikiáltott, hogy hívják a 911-et.

A lányt kórházba szállították, de érkezés után megállapították a halál beálltát. Arcán zúzódások, fején és hátán pedig egy felnőttől származó harapások voltak. A boncolás során kiderült, hogy a halált fulladás okozta. Bár Sanders azt állította, fogalma sincs arról, mi történt, és ő már úgy talált rá gyermekére, április 15-én mégis letartóztatták, és csak 1 millió dolláros óvadék ellenében engednék ki. 2011-ben már egyszer megvádolták, akkor állítólag a gyermekek édesanyját fojtogatta. A nyomozás idejére a kisfiút a gyermekvédelmi hatóság helyezte biztonságba.

Az egész ügy szörnyű, és számunkra külön fájó pont, hogy a zavaros eset legfontosabb elemeként a sajtóban az lett kiemelve, hogy azért ölt (feltehetően) az apa, mert hardcore gamer. Egy erőszakra hajlamos ember, akinek már volt korábban hasonló ügye, bár ugye biztosat erről sem tudtak mondani. És kár, hogy egy ilyen tragédiát tovább ront az a tálalási mód, ami azt sugallja, hogy videojátékok nélkül az emberek nem tehetnének ilyen borzalmas dolgokat. Mert sajnos ez nem igaz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)