Hirdetés

Antiszemita káromkodás miatt kellett bocsánatot kérnie az NBA-sztárnak, aki mostanában streamernek állt

|

Meyers Leonard azóta bocsánatot kért, azt mondta, nem volt tisztában a szó valódi jelentésével.

Hirdetés

Meyers Leonard, a Miami Heat centere mostanában a FaZe Clan tagjaként streameléssel is foglalkozik, az egyik élő adásban azonban olyan is kicsúszott a száján, amit később nagyon megbánt. Leonard már több mint 69 ezer követővel rendelkezik Twitchen, elég sokan nézik rendszeresen a streamjeit. 

A napokban épp a Call of Duty: Warzone-t pörgette a kosaras-streamer, mikor morcos lett egy sniper miatt, és elcsattintott pár cifra káromkodást. Szitokszavai között szerepelt a "kike" is, ami az angol nyelvben durva sértésnek számít a zsidókkal szemben.

Hirdetés

Az angolban a "yid", a "sheeny" és a "kike" a leggyakoribb olyan szitokszó, amivel zsidókat sértenek meg, magyarul talán leginkább a "biboldó" vagy a "bibsi" feleltethető meg ezeknek. Az ominózus adás azóta törölve lett Leonard Twitch-oldaláról, de természetesen az internet népe nem felejt, külön videóként lementették a káromkodást:

A kosaras következő streamjén meg is jelentek azok, akik számonkérték őt az elhangzottak miatt. Ezeket a nézőket a moderátorok előbb bannolták, majd az egész chatet átállították inkább "emote-only" módra. Nem sokkal később Leonard kapott egy telefonhívást, majd gyorsan lelőtte a streamet.

Ezt követően kiadott egy sajtóközleményt, amelyben bocsánatot kér a történtek miatt mindenkitől, és elmondja, nem volt tisztában a szó jelentésével, de ő maga is hangsúlyozza, hogy ez nem tekinthető tényleges kifogásnak. 

Korábban egyébként azért kellett magyarázkodni a kosarasnak, mert 2020-ban a Denver Nuggets elleni egyik meccsen állva maradt, míg csapatának többi tagja és az ellenfél is féltérdre ereszkedett a himnusz alatt azért, hogy kifejezzék támogatásukat a Black Lives Matter mozgalom iránt. Akkor azzal érvelt, hogy természetesen ő is támogatja a Black Lives Mattert, de hazaszeretete mélyen gyökerezik, és szerinte nem zárja ki a támogatást az, hogy állva marad a nemzeti himnuszt hallgatva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)