Hirdetés

A Twitch pereli azokat, akik felnőtt tartalmakat streameltek az Artifact kategóriában

|

A Twitch fejesei ezúttal egy körmösnél és egy tiltásnál tovább mennek, és jogi útra terelik az ügyet. Csak azt nem tudják, hogy konkrétan kit támadnak.

Hirdetés

Az Artifact nem lett egy kifejezetten népszerű kártyajáték, de a Valve csodapókerének hanyatlása előre nem látott mellékhatásokkal is járt. A játék Twitch.tv-s kategóriája alatt egyes felhasználók elkezdtek felnőtt filmeket, sorozatokat és egyéb, oda nem illő tartalmakat streamelni.

Hirdetés

Egy darabig a Twitch csak tiltásokkal harcolt, de úgy tűnik, hogy mostanra megunták a finomkodást és ügyvédekkel mennek rá a szabálytalanul streamelő felhasználókra.

"A Twitch közösségének biztonsága az elsődleges számunkra. Ez az oka annak, hogy a Twitch nem engedélyezi az obszcén, erőszakos vagy fenyegető tartalmak közvetítését. A szabályok tisztán megtiltják, hogy a felhasználók alkossanak, feltöltsenek vagy közvetítsenek törvénytelen, obszcén, fenyegető, zaklató és egyéb, hasonló tartalmakat."

A cég közleménye szerint az egész ügy május 25-én indult, amikor felnőtt filmektől a christchurch-i merényletig mindent elkezdtek levetíteni az Artifact helyett. A Twitch moderátorai lekapcsolták az adásokat és letiltották a szabályszegő felhasználók fiókjait, de azok csak új fiókokkal tértek vissza. Voltak, akik automatizálták az újraregisztrálás és streamindítás folyamatát.

Mivel a Twitch sem tudja a felhasználók személyes adatait, így a vádlottakat John és Jane Doe 1-100 jelzéssel illették. Doe 1 indította be az egészet, a többiek pedig őt követték.

"Az ilyen szabályszegéseket mi nagyon komolyan vesszük. A per során beazonosítjuk majd az elkövetőket és megtesszük a szükséges lépéseket a közösségünk védelme érdekében."

A Twitch egyébként hozzátette, hogy az ügy kezdete után voltak felhasználók, akiknél látványosan csökkent az visszatérési hajlandóság, és kevesebb időt töltöttek az oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)