Hirdetés

Valaki milliókat keresett azzal, hogy egy streamer videóit töltögette fel, most neki dolgozik

|

Nem egy olyan csatorna van, ami Twitch streamek archiválásával foglalkozik, és ezzel szerez nagyon sok feliratkozót - meg nagyon sok pénzt. Aztán néha ebből egy különleges üzleti kapcsolat is születik...

Hirdetés

Miután a YouTube anno szigorított a hirdetéseken, sok, korábban ott aktív gamer videós tért át a Twitchre, és nem mindenki foglalkozott azzal, hogy streamjeit lementse, majd ha mást nem is, legalább azokat közzétegye YT-csatornáján. Néhányan felfedezték a piaci rést, és ha rákeresünk egy twitches streamer nevére a videómegosztón, jó eséllyel találunk majd felvételeket, amiket nem ő töltött fel, és így nem is kap pénzt utánuk.

Hirdetés

A napokban olyan változások léptek életbe, amik megnehezítik a piócák dolgát, a rendszer ugyanis lelőheti a bevételszerzést vagy csökkentheti a befolyó összeg mértékét, ha olyan tartalmat észlel, ami már megtalálható valahol.

A legnépszerűbb WoW-streamert, Asmongoldot sokan keresték meg, hogy segítenének neki hivatalos csatornát üzemeltetni, a videós pedig ahelyett, hogy elküldte volna őket, lehetőséget látott ebben. Szerinte rengetegen vannak, akik YouTube-on találják meg a tartalmait, és onnan mennek át a Twitch csatornájára. Véleménye szerint azok, akik a streameket rögzítik és könnyen fogyaszthatóra vágják, érdemi munkát végeznek.

Mint megtudta, volt, aki 27000 dollárt (több mint 8 millió forintot) keresett egy hónapban a videói újrafeltöltésével. Most, hogy elindult a hivatalos csatorna, legalább lesz valamennyi rálátása a dolgokra, pénzt is kap, és azok is jól járnak, akik segítenek neki, így Asmongold most konkrétan foglalkoztat olyan YouTube videósokat, akik az ő streamjeit csomagolják újra a saját csatornájukra. Így változik a munkaerőpiac, már a másodközlésre alapuló platformok közti forgalomterelés is valid üzleti modellnek látszik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)