Hirdetés

Assassin's Creed Origins - a fejlesztők is segítenek az egyiptológusoknak

|

Az Assassin's Creed Origins készítői egy új, magától tanuló programot is fejlesztenek, amivel automatizálni szeretnék a hieroglifák fordítását.

Hirdetés

Úgy tűnik, az Assassin's Creed Origins készítői tényleg komolyan gondolják, hogy az ókori Egyiptomban játszódó rész hozzásegítse az embereket, hogy többet megtudhassanak az ősi civilizációról. Ez pedig nem csak a vásárlóikra, hanem a témával foglalkozó kutatókra is igaz.

Hirdetés

A játékba bekerülő, az ismeretterjesztést szolgáló Discovery Tour mód után egy érdekes új projektet is bejelentettek, amit az új AC készítése hívott életre. A Hieroglyphics Initiative elég beszédes neve elárulja, hogy egy olyan kezdeményezésről van szó, ami a hieroglifák fordítását egyszerűsítené le drasztikusan. A projektet leleplező videóban egy egyiptológus mesél arról, hogy a hieroglifák fordítása gyakorlatilag a mai napig elég kezdetleges módszerekkel történik.

Ezért az Assassin's Creed Originshez kapcsolódva a Ubisoft egy olyan, önállóan tanuló mesterséges intelligencia fejlesztésébe kezdett a Google segítségével, ami automatizálhatja a folyamatot. Amint a fenti videóban elmesélik a projekten dolgozó szakemberek, először a hieroglifák elemzését kell elsajátítania a rendszernek, hogy a kézzel készült, nem teljesen megegyező szimbólumokat felismerhesse.

Ezt követően már meglévő fordításokra eresztik majd rá az MI-t, hogy a felismert hieroglifákat modern nyelveken is értelmes szöveggé tudja alakítani a rendszer. A Ubisoft reményei szerint a kezdeményezéssel nem csak a kutatók munkáját könnyíthetik meg nagyban, hanem akár a laikusok számára is hozzáférhetővé tehetnek ősi szövegeket. Az első eredményeket az év végére várják a készítők, ekkor derülhet ki, hogy mit sikerül összehozniuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)