Hirdetés

Gamerhoteleket épít az Atari

|

Valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy az egykori legendás konzolgyártó és játékkiadó a szállodaiparban véli megtalálni túlélése zálogát.

Hirdetés

Régóta sodródik kapitányát vesztett hajókén az Atari bármiféle értelmezhető célirány és jövőkép nélkül. Olybá tűnik, mintha a cég tulajdonosai kétségbeesetten próbálnának megkapaszkodni bármilyen szalmaszálnak látszó tárgyban, abban bízva, hogy el tudják nyújtani a nyilvánvaló haldoklás folyamatát. Belevágtak a kriptovaluta-bizniszbe, igyekeznek meglovagolni a retrókonzol-lázat az Atari VCS segítségével, de ennyi láthatóan nem elég a boldoguláshoz, ezért megszületett a következő nagy ötlet. Miért is ne épülhetne tematikus Atari hotel? Ráadásul egyszerre nyolc, nem illik az ilyesmit elaprózni.

Hirdetés

Persze a szállodai pihenés és a gamer életmód összekapcsolása korántsem forradalmi elképzelés, léteznek már olyan hotelek, ahol tematikus szobákat kínálnak a náluk megszálló vendégeknek, de az Atari hotel koncepciója túlmutat ezen. A szolgáltatás részét képezik a VR- és AR-élmények, valamint megfelelő helyszíneket alakítanak ki mindegyik szállodában e-sportrendezvények számára is. A vállalat tervei szerint a kapavágás előtt álló phoenixi beruházást újabbak követik majd Las Vegasban, Denverben, Chicagóban, Austinban, Seattle-ben, San Franciscóban és San Joséban. A projektben érdekelt még a True North Studio ingatlanfejlesztő vállalkozás, valamint az Apple-társalapító Steve Wozniak alapítványa, a Woz Innovation Foundation.

Ti eltöltenétek pár éjszakát a jellegzetes Atari-logóval díszített szállodákban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)