Hirdetés

Az 50 feletti gamerek úgy érzik, velük már senki nem törődik

|

Egy friss kutatás szerint az 50 évnél idősebb videojátékosok úgy érzik, számukra már nem készülnek igazán jó címek.

Hirdetés

A gamerek közötti korkülönbség egyre csak nő, ahogy egyre több játékos válik középkorúvá, miközben a fiatalabb generációk már egyre ifjabb korban találkoznak a videojátékokkal. Emiatt sok 50 évnél idősebb gamer úgy érzi, a játékipar megfeledkezett róluk.

Erre utal a legnagyobb amerikai nyugdíjasszervezet, az American Associaton of Retired Persons (AARP) idei kutatása.

Az AARP által megkérdezett, 50 évnél idősebb gamerek 70 százaléka úgy érzi, hogy az új játékok tervezése során nem gondolnak rájuk. Ez persze nem túl meglepő, hiszen a játékipar fejlődésével olyan új megoldások és eszközök jelentek meg, amelyek realisztikusabbá teszik a játékokat és soha nem látott játékmechanikákat ismertetnek meg a közönséggel, nem beszélve az egyre monumentálisabb open world játékokról, amelyek még összetettebbé teszik az élményt.

Hirdetés

Az idősebb játékosok 28 százaléka szerint - akik PlayStationt, Xboxot vagy Nintendo Switchet használnak - szükség lenne rá, hogy a játékok tervezése során a korosabb felhasználókra is gondoljanak. Példaként a játékok nehézségi beállításait említették, amelyeket gyakran csak nehezen lehet megtalálni a menüben, vagy egyáltalán nincs mód arra, hogy könnyebb vagy nagyobb kihívást jelentő módban használják az adott játlékot. Emiatt az idősebb gamerek 64 százaléka úgy gondolja, hogy őket nem veszik figyelembe, amikor kialakítják az egyes játékok különféle nehézségi fokozatait.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Jó példa erre a Call of Duty, illetve annak számtalan különböző része. A legtöbb online játékban, különösen a lövöldékben az idősebbek komoly hátrányban vannak a fiatal játékosokkal szemben, hiszen ilyenkor gyors reflexekre és stratégiai gondolkodásra van szükség, ami sokszor hiányzik az idősebb gamereknél.

A befektetett idő szintén problémás, hiszen a fiataloknak sokkal több ideje van a játékra, így hamar sokkal tapasztaltabbá és ügyesebbé tudnak válni, mint az öregebbek.

Az idősebb gamerek viszont néha, amikor épp van idejük leülni a konzol elé, csak jól akarják érezni magukat, ám ennek ellenére csalódniuk kell, mert a sokkal ügyesebb fiatalok ellen esélyük sincs. Emiatt sokan inkább a mobilos játékokat választják: az ötvenes generáció több mint fele inkább ilyesmikkel múlatja az idejét, a könnyebb játékmechanika miatt, na meg azért, mert a telefont bármikor elővehetik a zsebükből.

Ez a jelenség különösen annak fényében érdekes, hogy a mai játékokba már egészen sokféle kisegítő lehetőség bekerül, amellyel például a gyengénlátók vagy a figyelemzavarosok szabhatják testre a játékot maguknak - ennek ellenére fájóan hiányoznak az idősebb játékosok dolgát megkönnyítő lehetőségek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)