Hirdetés

Az Activision Blizzard alelnökének taktikája a botránykezelésre: blokkoljuk a panaszos hangokat

|

Nem a legszerencsésebb módon kezeli a kritikákat az Activision Blizzard alelnöke.

Hirdetés

Továbbra sem csitulnak a munkahelyi zaklatások miatt perelt Activision Blizzard körüli indulatok. Az elmúlt hét egyik lényeges mozzanata volt, hogy a vállalat dolgozói sztrájkba fogtak, több követelést is megfogalmazva a munkáltatójuk felé.

A tiltakozó alkalmazottakat elsősorban a vállalat hivatalos reakciói bosszantották fel, nyílt levelükben pedig kiemelten kritizálták Frances Townsend alelnököt, aki egy belső memóban "torznak" és "valótlannak" titulálta a cég visszaéléseiről szóló jelentést.

Hirdetés

Ez a szál kapott most folytatást, miután Townsend megosztott egy újságcikket a Twitteren, amely egy egyetemi tanár esetén keresztül igyekszik bemutatni, hogy milyen árnyoldalai lehetnek a whistleblowingnek.

A kifejezés szó szerinti jelentése "sípot fújni", de a gyakorlatban inkább a vészharang kongatásához áll közelebb: azt takarja, amikor valaki valamely szervezet belső visszaéléseire, machinációira igyekszik felhívni a nyilvánosság figyelmét.

Townsend lépése kisebb vihart kavart a Twitteren, hiszen nehéz nem kiszúrni az egyértelmű célzást abban, hogy a vállalat törvényes működésért felelős vezetője éppen most ajánlj egy ilyen anyagot a követői figyelmébe.

A poszt alatt gyorsan gyűlni kezdtek a kritikus kommentek, amire az alelnök egyszerűen azzal reagált, hogy elkezdte blokkolni a szerzőket, köztük az Activision Blizzard alkalmazottait és újságírókat is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ehhez persze minden joga megvan, végül azonban pont a kívánt hatás ellenkezőjét érte el, mivel nem igazán sikerült szőnyeg alá söpörnie az ellentétes véleményeket. A játékokkal foglalkozó portálok szép sorban lehozták a sztorit a reakciókat blokkoló vezetőről, Jason Scheier pedig saját posztot is szentelt a történteknek.

Az eset duplán kínos annak fényében, hogy a cég fejese, Bobby Kotick néhány napja nyilvánosan kért bocsánatot a vállalat előzetes reakcióiért, és változásokat ígért, többek közt azt is belengetve, hogy a dolgozók bátrabban hangot adhatnak majd a problémáiknak.

Ami Townsendet illeti, a rossz sajtóban az is közrejátszik, hogy a vezető korábban Donald Trump és George W. Bush elnöksége idején is közszolgálati szerepet vállalt, így sokan most annak felidézésével igyekeznek alátámasztani az érzéketlenségét, hogy 2009-ben nyíltan megvédte a terrorizmussal vádolt foglyok ellen alkalmazott drasztikus kihallgatási módszereket (pl. alvásmegvonás, fullasztás, kényszerített meztelenség).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)