Hirdetés

Az Activision Blizzard nagyon, nagyon nem szeretne szakszervezetet látni

|

A Raven Software szavazása előtt külön levélben kampányolt a szakszervezet alapítása ellen a kiadó.

Hirdetés

A Microsoft feltűnésének ellenére úgy látszik, az Activision Blizzard aktívan dolgozik azon, hogy egyre mélyebbre ássa magát a szakma előtt, hiszen a tavaly nyáron kirobbant botrány mellett a munkavállalók érdekeit néző szakszervezet megalakulását is komolyan ellenzi a kiadó.

Előző hónapban derült ki, hogy a vállalat a cél elérése érdekében még arra is képes volt, hogy jobb fizetéssel felvegyen egy csomó új munkatársat, de nem csak ezzel a lépéssel igyekeztek megakadályozni a dolgozók tervét.

Hirdetés

A The Washington Post cikkéből kiderült, hogy az alkalmazottak elmondása szerint a Raven Software vezetése több összejövetelt is szervezett a szakszervezeti szavazás előtt. Az egyik ilyen, április 26-án megtartott rendezvényen a stúdió vezetése arra figyelmeztetett, hogy a szakszervezetbe való tömörülés akadályozhatja a játékfejlesztést, illetve hatással lehet az előléptetésekre és egyéb juttatásokra.  Ezt követően az alkalmazottak kaptak egy e-mailt is, aminek csatolmánya egy szimpla "Please vote no" szöveggel ösztönözte arra őket, hogy szavazzanak nemmel. Látszólag nem volt sok hatása ennek, mivel így is sokan voksoltak igennel.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Raven egyik tesztelője szerint pusztán már azért megérte az elmúlt hónapokba fektetett munka, mert végre igent tudtak mondani a szakszervezet ötletére. Szerinte a tény, hogy az Activision ilyen komolyan megpróbálta megakadályozni a dolgot, egyértelműen azt bizonyítja, hogy szükség van erre a kezdeményezésre a vállalatnál.

Nem olyan régen a Raven Software megkapta a National Labour Relations Board beleegyezését a szavazás kapcsán. Emiatt az Activision Blizzard kénytelen lesz elismerni a dolgozók által támasztott feltételeket, ha a többség igennel szavaz a szakszervezetre.

"Habár tiszteletben tartjuk az NLRB eljárását, csalódottak vagyunk, hogy az alkalmazottak kevesebb mint 10%-a hozhatja meg a döntést, ami komoly mértékben hatással lehet a stúdiónk egészére."

- áll az Activision közleményében, amely szerint a vállalat abban hisz, hogy a csapattagokkal való közvetlen kapcsolat a legjobb út a személyes és vállalati célok elérésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)