Hirdetés

Az Activision botránya miatt törölték egy új Overwatch pálya bejelentését?

|

Meglehet, hogy a cég egy időre szeretne eltűnni a radarról.

Hirdetés

A Ubisoft után a napokban újabb nagy játékkiadó került szexuális zaklatási vádak középpontjába: ahogy arról mi is beszámoltunk, Kalifornia állam beperelte az Activision Blizzardot a női alkalmazottak zaklatása és hátrányos megkülönböztetése miatt.  

A Bloomberg hosszas jelentést közölt az ügy hátteréről, többek közt iszákos férfi kollégákról mesélve, akik nem csak a saját feladataikat sózzák rá a női beosztottakra, de a nemi erőszak témájával is rendszeresen viccelődnek, és fennhangon ecsetelik a szexuális élményeiket.  

Hirdetés

A cég közleményben reagált a per hírére, kiemelve, hogy befogadó, zaklatástól és hátrányos megkülönböztetéstől mentes munkahelyet szeretnének üzemeltetni, az eljárást indítványozó állami testület (Department of Fair Employment and Housing - DFEH) vádjait pedig elfogultnak és falsnak nevezték.

Az Eurogamer viszont most arra a következtetésre jutott, hogy az Activision Blizzard a továbbiakban fülét-farkát behúzva igyekszik kezelni a botrányt. A lap ezt abból vonta le, hogy az E-sportokra fókuszáló Dexterto publikált, majd rövidesen mégis törölt egy hivatalos képekkel megpakolt bejelentést, ami az Overwatch új Deathmatch pályájáról adott hírt.

Az Olaszországról mintázott Malevento a cikk szerint július 22-én bukkant volna fel a tesztekre szolgáló PTR-ben (Public Test Region), szűk sikátorok és nyílt terek egyvelegével kedvezve a közelharc és a távolsági halálosztás szerelmeseinek. A bejelentés alapján alapján augusztus 17-re volt időzítve a pálya megjelenése, a beszámoló törlésével viszont kérdéses, hogy továbbra is ekkor kerül-e sor a rajtra.

Az Eurogamer mindenesetre arra gyanakszik, hogy a portál az Activision Blizzard kérésére távolíthatta el a bejelentést, hogy ne vetüljön erre is a botrány árnyéka. Mások szerint viszont az is megeshet, hogy a Dexterto saját hatáskörében döntött úgy, hogy nem ez a legjobb idő a súlyos vádakkal szembenéző cég játékának emlegetésére.

Akárhogy is legyen, az Activision előtt álló per hosszadalmas eljárásnak ígérkezik, amit a hatalmas cég semmiképp sem tud majd a csigaházában kibekkelni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)