Hirdetés

Az Activision ismét megpróbálta, de nem tudta leállítani az ellene folyó gigapert

|

Hiába tiltakozott, a játékipari óriás kénytelen lesz szembenézni a Kalifornia állam által felhozott diszkriminációs és zaklatási vádakkal.

Hirdetés

Habár az Activision-Blizzard mostanság elsősorban a Microsoft-féle felvásárlás körüli adok-kapok miatt kerül a hírekbe, továbbra is folyik az a per, amit Kalifornia állam foglalkoztatási és lakhatási jogokért felelős hatósága, a DFEH (Department of Fair Employment and Housing) indított a vállalatnál tapasztalt szexuális zaklatások és a női munkatársakkal szembeni diszkrimináció miatt.

Az ügy pedig most újabb fejezetéhez ért, miután az Activision Blizzard végleg elbukta a lehetőséget az eljárás leállítására.

A Call of Duty, a Warcraft és más nagynevű szériák kiadó/fejlesztője ugyanis a fellebbezési körben sem tudta sikerre vinni azt a korábbi indítványát, amelyben a per leállításáért folyamodott, egyebek mellett az időközben California's Civil Rights Departmentre (CRD) átnevezett DFEH nyomozása során elkövetett technikai hibákra és a hatóság szándékos rosszhiszeműségére hivatkozva.

Hirdetés

A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság még augusztusban dobta vissza az Activision indítványát, most pedig az illetékes fellebbviteli bíróság sem volt vevő a cég érveire, így tovább folyhat a pereskedés. A CRD nyilatkozatban ünnepelte a döntést:

"A Fellebbviteli Bíróság döntése lehetővé teszi a CRD számára, hogy továbbra is jogorvoslatot kérjen annak a több ezer kaliforniai nőnek, akik az Activision dolgozóiként nemi alapú megkülönböztetést, zaklatást és megtorlást szenvedtek el."

- áll a hatóság itt olvasható közleményében.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A botránykaraván tehát robog tovább, a tárgyalások tényleges megkezdésére azonban a mindkét oldal által beadott késleltető kérvények miatt csak valamikor 2023-ban kerülhet sor. Az Activision hivatalos álláspontja egyébként az, hogy a vállalatnál valójában soha nem volt rendszerszintű a diszkriminációs és zaklatási probléma, amit korábban egy külsős szakértő által lefolytatott vizsgálattal is igyekeztek alátámasztani.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)