Hirdetés

Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium videojátékokban is felvenné a harcot a terroristákkal

|

Nem játékot készítenek, hanem online játékokban szeretnék kiszúrni a veszélyes elemeket. Több van, mint gondolnátok.

Hirdetés

Sajnos a múltban több alkalommal előfordult, hogy terroristaszervezetek valamilyen videojátékot, esetleg egy konzol kínálta közösségi felületet használtak arra, hogy a titkos kommunikáció csatornája legyen, ezeket ugyanis sokkal körülményesebb monitorozni, meg amúgy is, ki gondolná, hogy egy Modern Warfare 2-es, szinte üres lobbiban beszélik meg a jövőben elkövetendő erőszakos cselekedetek részleteit.

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) semmit nem akar a véletlenre bízni, mostantól ezzel a kérdéssel is foglalkoznak. A DHS az Ars Technica beszámolója szerint 699,763 dollárt, azaz nagyjából 290 millió forintot fordít arra, hogy kifejlesszenek hatékony módszereket a szélsőséges események szerveződéseinek monitorozására és visszaszorítására.

Hirdetés

A cél az, hogy megtalálják a módját, hogyan lehetne visszaszorítani a szélsőséges szervezkedéseket, toborzó akciókat olyan játékokban, mint a Roblox, vagy például a Blizzard és a Bungie címei. Magyarán azok a játékok az elsőszámú célpontok, amik nem csak videojátékként, hanem közösségi felületként is funkcionálnak.

A DHS főként azért indítja ezt az új kutatást, mivel jelentősen megnövekedett az etnikai motivációjú erőszakos cselekedetek száma, és köztudott, hogy az amerikai szélsőjobb előszeretettel toboroz elkövetőket ilyen felületeken, kiforrott módszerrel keresik a könnyen befolyásolható fiatalokat - erről itt írtunk részletesebben, nem árt, ha gamerként, szülőként is ismeritek a jelenséget. Mivel ezzel korábban senki nem foglalkozott, a csoport nem is várja, hogy az ő 700 ezer dollárjuk majd megoldás lesz a problémára, de ha már sikerül felhívniuk a figyelmet a veszélyekre, részben sikeres lesz a projekt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)