Hirdetés

Az amerikai hadsereg bőszen tiltogatja ki az embereket a Twitch-chatjéről

|

Az kifejezetten zavarhatja a csatorna üzemeltetőit, ha valaki háborús bűnökről ír.

Hirdetés

Manapság már pofonegyszerűen belevághat bárki a saját játékának streamelésébe a különböző platformokon, így hát nem ritka, hogy olyanok is beszállnak ebbe a buliba, akikről az ember nem is hinné, hogy egyáltalán szokott játszani. Még az Amerikai Egyesült Államok haderejének is van saját Twitch-csatornája, ami körül nemrég kisebb balhé alakult ki.

Hirdetés

Sokan elég érdekes speedrunokat tartottak nemrég, ugyanis abban versenyeztek, hogy ki tudja magát előbb kidobatni az USA hadseregének hivatalos Discord-szerveréről. A legtöbben a háborús bűnök megemlítésével szálltak ringbe, és ahogy az az alábbi tweetben is látható, valakinek mindössze néhány másodperc kellett ahhoz, hogy kirakják, miután beszúrta a témáról szóló Wikipédia-oldalt.

Később aztán úgy döntöttek jó néhányan, hogy inkább a USArmyEsports Twitch-csatornán folytatják a nem mindennapi speedrunokat, ugyanis elég hamar elterjedt, hogy bizony ott is büntetés jár azért, ha valaki háborús bűnökről ír. Akadt olyan, aki nemtetszését fejezte ki, mivel szerinte a hadsereg toborzásra használja a Twitchet, és a téma kapcsán ismét előkerült az a 2019-es rendelet, miszerint a transzneműek nem csatlakozhatnak a seregbe.

Egyébként a Twitchen is elég hamar el lehetett érni, hogy valakit kihajítson a USArmyEsports.

Egy Call of Duty: Warzone streamet le is kellett állítani, ami később ugyan folytatódott, de csak a csatorna követői írhattak a chatre. Persze ez egy elég könnyen legyűrhető akadály volt a nem hétköznapi speedrunnereknek, aminek aztán az lett a vége, hogy egyetlen közvetítés alatt 660-nál is több követőt gyűjtött be a hadsereg.

Időközben a U.S. Army Esports Team is reagált az ügy kapcsán, és megerősítette, hogy valóban ki lett tiltva egy felhasználó, aki elméletileg a kérdésével megpróbálta elterelni a témát, azt feltételezve, hogy a katonák eleve háborús bűnöket követnek el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)