Hirdetés

Az apa, aki igazi játékost nevelt a kisfiából

|

Egy édesapa kronológiai sorrendben játszatja végig a gyerekével a kedvenc játékait, hogy értékelni tudjon mindent, amiről a játékvilág igazából szól.

Hirdetés

A gyereknevelés egy gamer apuka számára különösen nagy kihívás, hiszen ő tisztában van a játékok káros és hasznos hatásaival, de persze még így is nehéz megmondani, hogy mikor érdemes bemutatni a gyermeket ennek a világnak. Egy apuka viszont úgy döntött, hogy kísérletezik egy kicsit.

Andy Baio nem hagyja, hogy bármivel játsszon a kisfia, hanem arra "kényszerítette", hogy egészen 1979-től küzdje fel magát a modernebb játékokig. A kísérlet lényege az volt, hogy a most tíz éves kisfiú végigkövethesse a játékvilág alakulását és belekóstolhasson olyan címekbe is, amikről a mai gyerekék még csak nem is hallottak.

Négy éves korában a Galaxiannel indult az utazás, ami után olyan jól - és kevésbé - ismert játékokat is végigtolt, mint a Rally-X, a Bosconian, a Pac-Man és a  Pac & Pal. Persze Elliot később még több konzolgeneráció legjobb címein rágta át magát és a hírek szerint eléggé belejött a dologba.

Elliot a kísérlet végére nemcsak egy elképesztően jó játékos lett, de számára nem a gyönyörű grafikától és a marketingmillióktól válik kiemelkedővé egy játék, hanem képes saját magáért szeretni egy-egy címet. "A saját helyén tudja értékelni a retro grafikát és csak a játékmenetre koncentrálni" - írta Baio.

Érdemes elolvasni a teljes kutatási anyagot a Mediumon, a tippet pedig köszönjük a Kotakus pajtásoknak.

Ti mit gondoltok?  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)