Hirdetés

Az Asus idei CES bemutatója igazából egy ingyenes videojáték

|

A hardvergyártó nem érte be egy sima, előre felvett konferenciával, sokkal kreatívabb módot választott arra, hogy bemutassa újdonságait.

Hirdetés

Lassan már egy éve, hogy menetrendszerűen elmaradoznak a nagy expók, melyeken a videojáték- és techipar szereplői előrukkolhatnak azzal, hogy min ügyködtek az elmúlt időkben. A koronavírus-járvány sajnos egyelőre még a mindennapjaink meghatározó része, így a CES 2021 is csak digitális formában kerülhet megrendezésre. Az Asus ki is használta az alkalmat, és gaming témájú termékeivel stílszerűen egy videojátékon belül hozakodott elő.

A ROG Citadel XV névre keresztelt játékot a Steamen keresztül tölthetitek le teljesen ingyen. Kinézetre kicsit olyan érzetünk van, mintha a Mass Effect Citadellájának egyik végletekig kidolgozott boltjába tévedtünk volna be, ahol egy Omni nevű vicces (vagy inkább vicceskedni próbáló) robot  vezet minket körbe.

Hirdetés

No persze nagy idegenvezetésre nincs szükség, hiszen összességében mindössze pár teremről van szó, amelyekben az Asus ROG termékeit láthatjuk kiállítva. Ezekkel azonban interakcióba léphetünk, ekkor pedig részletesen megvizsgálhatjuk a különböző gamerlaptopok, PC-k, monitorok, billentyűzetek és videokártyák 3D-s modelljeit.

A képernyő baloldalán megjelennek az adott termék legfontosabb specifikációi, míg jobb oldalon találunk két panelt, ezekre rákattintva egy-egy funkció működését csodálhatjuk meg egy szépen kidolgozott animáció keretében. Ez egy mechanikus billentyűzet esetében lehet mondjuk a benne lévő switchek működése, de egy laptopban a hűtőventilátorok elhelyezkedése és a levegő útja az eszközön belül.

A bemutatótermek mellet találunk egy lőteret is a játékban, ahol mások rekordjait próbálhatjuk meg megdönteni, de itt egyelőre egyetlen fegyverrel szórakozhatunk, tehát ne várjatok Call of Duty szintű élményt.

A ROG Citadel XV "játékot" már most bárki letöltheti és pörgetheti. Reméljük, hogy más gyártók is hasonlóan kreatív megoldásokhoz folyamodnak, hiszen ezzel sokkal könnyebben megszólíthatnak minket, mint egy szimpla videós bemutatóval.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)