Hirdetés

Az E3 szervezői is kiálltak a munkahelyi zaklatás ellen

|

Ugyan az Activision Blizzard nevét nem írták le, egyértelmű, hogy a Bobby Kotick által vezetett cég botrányára reagált közleményében az ESA.

Hirdetés

Egyre több, a cégen kívüli iparági szereplő szólal meg az Activision Blizzardnál egyre dagadó, a munkahelyi kultúrát érintő botrány kapcsán. Az Xbox és a PlayStation vezetőihez hasonlóan nemrég az amerikai Nintendo elnöke is küldött egy levelet kollégáinak, amiben amellett, hogy elítélte a napvilágra került atrocitásokat, megemlítette, hogy a játékkiadókat tömörítő érdekvédelmi szervezettel is felveszik a kapcsolatot, hogy jobban felvehessék a harcot például a munkahelyi zaklatás ellen.

Ezt követően a kérdéses társulás, az Entertainment Software Association is nyilatkozott a botránysorozatról, igaz, nem említették a tagjaik közé tartozó Activisiont név szerint.

Hirdetés

Az ESA egyébként nem saját kezdeményezésből adott ki közleményt, hanem a GamesIndustry.biz megkeresésére válaszolt a helyzettel kapcsolatban.

"A zaklatás, a visszaélések, és a rossz bánásmód elfogadhatatlan bármilyen munkahelyen, és soha nem szabad tolerálnunk. Amikor ilyen vádak merülnek fel, az érintetteknek hallatniuk kell a hangjukat. Bármilyen vád létezését el kell ismerni, alaposan kivizsgálni, és jelentőségteljes következményekkel válaszolni rájuk. Az iparágunk egészsége azt követeli meg, hogy mindenki az érintett munkahelyeken - és közösségekben - úgy érezhesse, értékes, és megkapja a kellő tiszteletet. Iparági szervezetként az ESA arra hívja fel tagvállalatait, hogy indítsanak párbeszédet és együtt formálják a közös fellépésünket, hogy ezek a nézetek érvényesülhessenek."

- szól az érdekvédelmi szervezet közleménye, amiben konkrét lépésekről nincs szó, inkább csak az értékekről, amik ugyan általánosan elfogadottak, az Activisionnél mégis megsértették őket.

Sokan, köztük az Activision Blizzard részvényeseinek és dolgozóinak egy része is úgy gondolja, a kiadó és az alá tartozó stúdiók toxikus munkahelyi kultúrájának felszámolásában elengedhetetlen lenne Bobby Kottick lemondása. Az ügyvezetőről nemrég kiderült a Wall Street Journal beszámolója nyomán, hogy igyekezett eltitkolni egy zaklatási ügyet a vállalatnál, illetve megakadályozni egy ilyen ügyben érintett vezető menesztését. Így Kotick is érzi a nyomást és elmondása szerint megfontolja a lemondást, amennyiben nem tud rövid távon változtatni a céges kultúrán.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)