Hirdetés

Az Egyesült Királyságban azonnal szerencsejátéknak minősítenék a loot boxokat

|

A Lordok Háza kimondta, hogy a régóta vitatott mechanika egyértelműen szerencsejátéknak számít, így most arra várnak, hogy meginduljon az erre vonatkozó törvények kidolgozása.

Hirdetés

Pár hónapja érkezett a hír, hogy a brit parlament egyik bizottsága részletes jelentésben részletezte, hogy miért kéne szerencsejátéknak minősíteni a loot boxokat; az indítvány értő fülekre talált és a jogalkotók elkezdtek foglalkozni a témával. Az Egyesült Királyság parlamentjének felső házának egyik testülete most kimondta, hogy a mechanika valóban szerencsejáték, és mielőbbi törvényi szabályozást sürget.

Hirdetés

A Lordok Háza szerint szerencsejátéknak minősül minden játékbeli mechanika, melyben a játékosok nem ismerik pontosan, hogy milyen tartalmakért adnak ki pénzt. Egyébként nem a britek lennének az elsők, akik ilyen szigorúan lépnek fel a loot boxok ellen, hiszen Hollandia és Belgium is úgy gondolja, hogy a nagy kiadók által csak "meglepetés mechanika" néven emlegetett mikrotranzakció igazából már bőven beleesik a szerencsejáték kategóriába.

A Lordok Háza szerint a brit kormánynak azonnal el kell indítania a folyamatot, melynek köszönhetően a loot boxok átkerülnek egy teljesen más törvényi kategóriába. Ha ez megvalósul, akkor az ilyen jellegű mikrotranzakciókat használó játékok dobozán egyértelműen fel kell tüntetni, hogy loot boxokat tartalmaznak, és jó eséllyel adózás szempontjából is más szabályoknak kell majd megfelelniük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)