Hirdetés

Az egyik legnagyobb streamert egy évvel ezelőtti videója miatt büntette meg a Twitter

|

Tovább folytatódik a mostanra közösségi oldalakra is begyűrűzött DMCA parti.

Hirdetés

Még 2020. októberében a Twitch.tv meglehetősen életszerűtlen módon bekeményített a szerzői jogokat védő szabályaival, többet közt a hazai TheVR is eltűnt egy időre, a nagy port kavart sztoriról itt olvashattok részletesen.

A szolgáltató felhívta minden tartalomgyártó figyelmét arra, hogy a szerzői jog által védett zenék használata komoly büntetéseket vonhat maga után. Elindult a nagy törlési hullám, mindenki takarította a csatornáját és potenciálisan problémás felvételeit. Itt nagyjából rendeződött az ügy, legalábbis ezt hittük, de most a Twitter is elkezdett keménykedni.

Hirdetés

Ahogy sokan mások, úgy a Twitch egyik legnagyobb streamere, xQc is felteszi az adásainak nagyobb pillanatait a Twitter oldalára. Az egyik ilyen videóját jelentette az abban hallható zene tulajdonosa, így dacára annak, hogy egy egyéves, nagyjából 10 másodperces klipről volt szó, xQc büntetést és figyelmeztetést kapott.

Ahhoz, hogy visszakaphassa a fiókját xQc-nak végig kellett pörgetnie a Twitter másolásvédelemről szóló szabályzatát, és kapott egy figyelmeztetést, miszerint újabb és újabb jelentések hatására végleges kitiltást kaphat a platformról.

Tekintettel arra, hogy a Twitter egy nagyon fontos közösségi hálózat a tartalomgyártók számára, ez komoly problémákat okozhat a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)